Back to top

els arbres tallats al bosc per fer biomasa

he pogut observar que hi ha molt terreny de marina que esta essent tallat. els arbres, les mates, tota planta vivent esta essent arrasada per camions, tractors i potents motoserres. quan em vaig voler informar, em van dir que son concessions per crear biomasa per tal de aprofitar els desfets de una poda que te com a finalitat la neteja dels boscos per tal d'evitar els incdendis a l'estiu. en primer lloc, es possible que es puguin evitar els incendis per que ja no hi queda cap arbre per podar ni tallar perque les maquines simplement s'enduen per davant tot el que troben. pero per altra banda tambe he pogut veure com ara la cosa va degenerant de tal manera que allo que precisament havia d'esser objecte de neteja, es a dir, les branques seques o be les mates espeses, estan essent abandonades i s'enduen els troncs mes nobles. aixi, podem veure que hi ha molts indrets a on una gran massa seca de fuaca de pi esta alla esperant que vengui una calorada per provocar un dels incendis que suposadament s'havien d'evitar amb aquestes actuacions. ¿Es que ningu no s'endona compte de quin dessastre ens vindra aquet estiu? veniu per addaia, coves noves, carretera de Fornells... son els llocs que veig cada dia, pero se que n'hi ha d'altres on tambe esta passant. qui estima la natura no la destrueix, aixo em van ensenyar i aixo deia l'eslogan: que pot s'estima la natura un poble que permet un assasinat en massa del nostre bosc!!!!

Jo també vaig veure la destrossa

El mes de desembre vaig anar a fer un troç del camí de cavalls pel nord, (tram 4)i també vaig se testimoni de la destrossa que estan fent aquesta gent.. Vaig dubtar si biomassa volia dir tallar arbres, com vaig veure, i també vaig dubtar si estava permés malbaratar el camí de cavalls, tot arrasat.

sincerament, no crec que aix`+o es pugui anomenar biomasa, ja que estaven destroçant el bosc, tallant arbres, etc. etc.

Tinc fotos

 

 

 

biomassa

qualqu sap com s,estan duguent les tasques de la extraccio de biomassa, están aturades? com han quedat les zones efectades per anterios actuacions? ??

Control de la biomassa

Les actuacions d'extracció de biomassa que venen generant polèmica a Menorca són autoritzades per la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear (el conseller Gabriel Company). Els plans forestals que s'aproven sobre el paper no estan malament, el problema és que la realitat en el terreny acostuma a ser una altra, i els que haurien de fer la vigilància no la fan sota l'argument que són activitats autoritzades.

La majoria absoluta s'està usant aquesta legislatura per atropellar les bones maneres. Els escrits a Palma no reben resposta i les institucions menorquines tampoc fan res per exigir una altra manera de treballar. Una llàstima perquè la biomassa pot ser un recurs interessant, però la manca de control li està generant molt mala imatge.

Vegeu altres notícies que han aparegut en aquesta web:

http://www.gobmenorca.com/biomassa-si-destrosses-no

http://www.gobmenorca.com/control-i-restitucions-en-les-extraccions-de-b...

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.