Back to top

El vent i els guants de plàstic

Qualsevol recipient que dificulti la dispersió amb el vent pot servir
Guant de plàstic al port de Maó

Disposar d'un recipient a prova de vent, que impedeixi que els guants de plàstic volin sense control, hauria de ser un requisit bàsic a qualsevol establiment que distribueixi aquest material entre la seva clientela. Ja es veuen guants al mar de Menorca. Estem a una illa on el vent no és estrany.

La posada en marxa de mesures de control sanitari ens està obligant a incorporar nous hàbits a consumidors i a venedors. L'obligació de sistemes de prevenció en la transmissió del virus, però, no es pot traduir en l'increment d'altres problemes que ja teníem detectats. I això és precisament el què està passant amb el material plàstic d'emprar i tirar que s'està usant de manera massiva en aquest temps de pandèmia.

En tant que les autoritats sanitàries no sàpiguen recomanar materials reutilitzables o que es puguin degradar de manera natural, es fa necessari establir sistemes de control més estrictes en l'ús de guants i mascaretes per evitar que s'escampin per la natura. Se'n veuen molts tirats pel carrer i ja n'hi ha que han arribat al camp i al mar. Evitar-ho no és difícil ni car, només cal tenir-ho present.

El GOB fa una crida perquè tots els establiments es dotin d'algun recipient on dipositar els guants que no s'hagin de tornar usar, però que impedeixi que puguin sortir volant quan fa una mica de vent. Qualsevol sistema amb una obertura controlada pot servir. Es poden trobar recipients al mercat o es poden preparar de fabricació pròpia. Els guants s'han de poder dipositar sense tocar el recipient amb les mans.

Animam els responsables de comerços a incorporar sistemes similars i encoratgem als consumidors a que col·laborin usant-los correctament o demanant on poden deixar els guants de manera segura si no troben recipients adequats,

Observar les recomanacions sanitàries és una responsabilitat important. Impedir que el plàstic es descontroli i arribi al medi natural, també.

Comentaris

GUANTS DE PLÀSTIC I VENT

Completament d’acord. És una llàstima perquè és ben senzill i fàcil, no fa falta que “desvestim un sant per vestir-ne un altre”... com deien es majors des meu poble.

Mallorca també plena

Des de que va començar la crisi, per Palma i pels pobles també n'hi ha per tots els carrers. El GOB Menorca com sempre amb una mirada sensible cap al món i amb bones iniciatives.

guants arreu

Fa por observar la falta de responsabilitat! es veuen guants volant i ningú recollint... el GOB proposa, com sempre, una soluciò factible a un problema que no hauria d'haver se produït

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.