Back to top

El Pla Insular de la Costa segueix sent molt necessari

Les Abraçades a la Mar reivindicaven el Pla Insular de la Costa (PIC)

La convivència entre barques i banyistes, la creació o no de nous pantalans per afegir més amarraments, el preu raonable que convé que tenguin les instal·lacions nàutiques o els efectes ambientals del descontrol en el fondeig, són algunes de les problemàtiques i polèmiques que es reprodueixen cada estiu.

L'activitat nàutica i portuària pateix una important dispersió de competències. Autoritat Portuària (Ministeri de Foment) gestiona el port de Maó, la Direcció General de Ports (Govern Balear) gestiona Ciutadella i Fornells, la Demarcació de Costes (Ministeri de Foment) gestiona la resta de litoral... Aquesta situació es tradueix en que, sovint, una administració decideix sense tenir en compte quines coses s'estan acordant a la zona del costat.

Per a pal·liar aquests efectes i aplicar una visió insular a les problemàtiques esmentades, es va impulsar una campanya demanant un Pla Insular de la Costa, que aplicàs una visió d'illa i pogués racionalitzar la gestió del litoral. Diverses concentracions a platges i cales, amb les Abraçades a la mar, van reivindicar aquesta planificació.

En 2010 es va posar en marxa. El Consell Insular va assumir la coordinació de la tasca i la Direcció General de Costes va anunciar el seu compromís d'aportar-hi la dotació econòmica.

Es va crear una comissió assessora per acompanyar aquest procés, en la qual prenien part també agents econòmics, usuaris del litoral i altres associacions, com ara el GOB.

Es va adjudicar un treball tècnic que ja està redactat i que analitza la situació i planteja propostes. El canvi polític de 2011 i les pressions per projectes agressius, van frenar la continuació del Pla Insular de la Costa, que segueix essent molt necessari.

El GOB va explicar aquestes reflexions en les propostes electorals de les eleccions de 2015, i els equips que avui governen les institucions ho van recollir al seu programa.

El PIC, Pla Insular de la Costa, continua sent una eina necessària per a racionalitzar usos i serveis. És hora de tornar-lo a demanar.

Comentaris

Venècia

Acab de arribar per vacances a sa meva illa i me trobat un disgust molt gros... Q pase amb Venècia ... Bar, exposicions , boda... Tenen llicencia per tot aixo ! Tenen permís del veïns a venim a desconnectar ....!!!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.