Back to top

El millor de cada casa

(Valoració del GOB, publicada al diari Ara Balears el dia 28/12/14, en relació a la manifestació celebrada el passat diumenge.)

Alguna cosa ha canviat en la societat recent. A la manifestació que s'ha vist avui matí a Maó contra el projecte de la carretera general, la mitjana d'edat ha baixat de manera substancial, perquè hi havia molts de joves amb poc més d'una vintena d'anys. Podria ser una de les primeres demostracions que indiquen la fi del temps on els ciutadans eren només consumidors i no participaven del debat públic. Tant de bo sigui així, perquè la societat ho necessita de manera peremptòria.

La convocatòria en temps de festes nadalenques per ajuntar-se al carrer i demostrar l'oposició a la destrossa que s'està fent a la principal via menorquina, era certament agosarada. Convocada amb molt pocs dies, en un moment on les celebracions familiars eclipsen generalment les polèmiques de la resta de l'any i quan la gent que té lligams a fora acostuma a sortir de l'illa, alguns temien per la resposta. Però la iniciativa de Menorquins pel Territori, un col·lectiu format principalment per joves que treballen i estudien fora de Menorca, cercava precisament el moment en que ells i elles es troben a l'illa.

I avui han demostrat que, lluny de la inhibició o el desconeixement, saben analitzar la situació actual, la saben valorar, i saben organitzar molt dignament una protesta.

Avui ha tornat a retronar en el centre de Maó la vella consigna dels anys vuitanta, el lema que no deixa lloc a mitges tintes: Qui estima Menorca no la destrueix. Les promeses del progrés de fa 30 anys no van aturar als joves d'aquell temps en la defensa de l'illa, i els càntics de la dinamització econòmica tampoc ho aconsegueixen amb els joves del segle XXI. Ni amb la gent d'origen ben variat que els hi ha donat suport amb la seva presència.

Efectivament, els ni-nis semblen anar deixant pas a una nova fornada de gent que s'informa, que discuteix i que aprèn a tenir criteri. Perquè no es deixen arronsar ni per la tramuntana ni pel fred intens. Ni per la pluja de bona part del matí. Ni per les amenaces a que els cataloguin com els del “no a tot”. Ni tan sols pels intents de criminalització que s'han viscut els darrers dies sobre altres col·lectius que es mobilitzen per les mateixes causes. Mals temps per als que voldrien una ciutadania que limiti els seus drets a un vot cada quatre anys.

La setmana passada, la Consellera insular de Benestar Social publicava un escrit amb mitges veritats i plenes males intencions, per intentar ferir el GOB i la campanya de SOS Menorca. Veient la qualitativa presència de la gent que avui ha sortit al carrer, caldrà reconèixer que la carta de l'esmentada Consellera tenia un encert indiscutible: la campanya està ajuntant el millor de cada casa.

Comentaris

El millor de cada casa.1390

Aquest cop el col•lectiu d’edat més jove ha reaccionat i ha posat el llistó ben alt. Han entès que hi ha manipulacions i imposicions que intenten anorrear el seu patrimoni més valuós de futur i calia dir prou. Caldrà recollir el missatge i aportar tots el nostre granet d’arena i treballar per reconduir democràticament el futur d’una Menorca amb voluntat de progrés projectada en el seu desenvolupament econòmic com a veritable Reserva de la Biosfera. Benvingut el missatge dels que son sens dubte ELS MILLORS DE CADA CASA.

SOS Menorca

Visca el GOB! sort en tenim de vosaltres. Gràcies per la feina que feu per defensar Menorca dels especuladors i dels qui no son sensibles als valors de la natura.

Rotunda Works

We have just returned from our Christmas break in Menorca, and can't believe the huge scale of the destruction along the ME1 road. It is absolutely ridiculous that politicians are being allowed to permanently damage the beautiful landscape, and harm the environment by dumping thousands of tonnes of concrete where it is clearly not needed! Why does Menorca need massive roundabouts for tourists to reach a tiny zoo, or a petrol station, when the tourist season only really lasts 4 months of the year? Why does the main road need to be as wide as a UK motorway in certain places? The majority of the year, as we saw this week, there are only a handful of cars on the road, and in my opinion these ridiculous 'improvements' will only help to confuse drivers, and will inevitably cause more accidents. Why did they not spend the money on improvements to the towns and resorts, which would help present a better image of the island? Tourists will stop visiting the island if they feel that the natural charm has vanished. What is the point of spending millions of Euros on improving the roads, when the resorts are badly in need of some care and attention? The money should have been spent on planting trees in urbanised resorts/towns and improving car parking facilities for the beaches. Most of the buildings in the resorts need to be painted or given a face-lift of some kind. Some of the beach car-parks (Son Bou, for example), are simply not good enough! Subsidise business owners so they can carry out improvements during the winter. There is no point in Menorca having a biosphere reserve status if most of the island looks like a concrete building site! Disgraceful!

El millor de cada casa

Allà erem "el millor de cada casa" mentre "els de sempre", ell en realitat, continuen destrossant el paissatge. Ells els del NO. No al paissatge, no a la sanitat, no a la educació per tothom, no a la llengüa, no a frenar l'atur, no als mes desfavorits, NO ALS CIUTADANS.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.