Back to top

El Govern Balear margina la fauna de Menorca

Portes obertes al Centre de Recuperació

El pressupost del Govern Balear destina més de 300.000 € per a l'assistència a la fauna silvestre, però està previst que es reparteixin només a Mallorca i a les Pitiüses. El GOB demana a Fernando Villalonga i Simon Gornés que reclamin que Menorca també forma part d'aquesta comunitat autònoma.

L'únic centre existent a Menorca per tractar la fauna silvestre (una competència del Govern Balear) no té previst cap tipus de finançament, el que el posa en una situació d'inviabilitat. El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre que gestiona el GOB només demana un 7 % de la partida prevista a nivell de Balears, però el Govern no contesta.

El centre que el GOB té a les pedreres de s'Hostal és, amb molt, el més econòmic de les Illes, gràcies a que mobilitza l'ajuda d'un bon grup de voluntaris. Cal recordar que l'any passat la Conselleria de Medi Ambient ja no va aportar ni un euro, malgrat haver compromès una ajuda a principis d'any. Això va posar l'atenció a la fauna silvestre contra les cordes.

El GOB s'ha reunit a Palma amb la Directora General de Medi Ambient del govern, Neus Lliteras, per expressar-li la seva disconformitat en la distribució dels pressupostos autonòmics, que deixen Menorca desatesa quan hi ha una partida econòmica disponible.

El GOB s'ha reunit també amb el conseller Simon Gornés i amb el conseller insular de medi ambient Fernando Villalonga, que s'han compromès a intercedir amb la Conselleria de Medi Ambient del Govern. El Consell Insular no aporta res al Centre, amb l'argument que es tracta d'una competència autonòmica.

Diumenge passat unes 200 persones de totes les edats van visitar el Centre de Recuperació durant el matí de portes obertes, el que demostra que la feina que s'hi fa interessa a la societat, a part del benefici ambiental que comporta. Voluntaris del GOB van mostrar les instal·lacions amb les diferents millores que s'hi han anat incorporant gràcies a la seva feina. Destaca el nou sistema de les basses per a les tortugues d'aigua, que incorpora una bomba d'energia solar per a forçar la circulació i un filtre verd que va netejant l'aigua.

Aquí pots veure una col·lecció d'imatges de la trobada.

 

Comentaris

No només això, sinó que la

No només això, sinó que la única plaça de naturalista que hi havia a Menorca (a través del Servei de Protecció d'Espècies), encarregada de fer un seguiment a les espècies protegides de l'illa ja no existeix i ha desaparegut... tots els projectes que s'estaven realitzant han quedat en un no res oblidats per un nul interès de l'administració autonòmica en temes de conservació de la natura...

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.