Back to top

El GOB insisteix: Festes amb gots de cartó!

Hem d'evitar els residus de plàstic a les festes

El GOB ha tornat ha demanar als ajuntaments que encara no han incorporat en les seves ordenances l'obligació d'emprar gots de cartó a les festes que ho facin ja, sense més demores.

Des de fa prou anys la nostra associació ve demanant als ajuntaments de Menorca que adoptin les mesures pertinents per a que durant les festes patronals les begudes venudes per a ser consumides al carrer es serveixin amb gots de cartó. Els gots de cartó tenen avantatges tant des del punt de vista mediambiental com de seguretat respecte als de plàstic. Aquests avantatges compensen sobradament el sobrecost que representen als establiments. També contribueixen a una bona imatge de ciutats compromeses amb el medi ambient, com ha de correspondre a una illa Reserva de Biosfera.

Els dos ajuntaments més grans de l'illa ja obliguen en la seva ordenança a la utilització de gots de cartó, demostrant que és perfectament possible fer-ho. Consideram que clama al cel que aquest exemple s'estengui a la resta de Menorca.

No oblidem però que sempre hem d'evitar generar residus al màxim, i que per tant per ús particular sempre és millor emprar gots reutilitzables, siguin de vidre o de plàstic dur.

Comentaris

Gots

Ho treis massa tard. Jo en volia comprar i com no veia cap notícia, ja n'he comprat de plàstic. Seria bo que als súpers en puguessin tenir. A jo me és igual pagar un poc més per evitar tant de plàstic, però es fa difícil un dia abans!

Gots

Sempre es troben excuses per comprar plàstic i no voler escurar!

Gots de cartó

Perdona, un dia abans de què? Mai és un dia abans o després massa tard per començar a fer-se responsable a nivell personal del Medi Ambient. Si no has començat encara, comença ja! Hi ha moltes maneres i llocs on començar :)

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.