Back to top

El GOB constata l’estancament de les polítiques de protecció del territori i medi marí

Algunes de les persones presents a la trobada davant la seu del GOB Mallorca

Les diferents seccions insulars del GOB s'han reunit, durant els dies 15 i 16 de juny, a Mallorca, per celebrar la Junta Directiva interinsular. Aquesta trobada es fa anualment, de forma rotatòria a les diferents illes de les Balears. Durant aquesta trobada, s’ha realitzat l’assemblea interinsular per aprovar el resum d’activitats i els comptes interinsulars de 2017, auditats per una entitat externa i també s’ha aprovat el pressupost interinsular per aquest 2018.

A banda i durant tot el dia d’avui s’han posat en comú les estratègies de cada una de les illes en algunes de les problemàtiques ambientals claus i comuns que l’entitat ecologista aborda de manera conjunta: governança en els àmbits marins, plàstics a la mar, transició energètica, massificació turística.

En relació a densificació turística que pateixen les illes, a costa del territori, explotació dels recursos i precarització social, la situació, lluny de millorar està empitjorant temporada rere temporada i les perspectives continuen creixent de forma alarmant davant la manca de voluntat real de l'administració per apostar per una política activa de decreixement turístic.

El GOB lamenta que en relació, concretament, al decret de posidònia, just ara fa un any, en l’anterior reunió que es va celebrar a Eivissa, ja es va posar de manifest la urgència del decret, i a dia d’avui, ens trobam encara sense que el decret hagi estat aprovat i amb la mateixa manca de personal necessari per a controlar els fondejos irregulars, especialment en l’àmbit  dels espais naturals protegits i les reserves marines.

Atesa la preocupació de la societat balear com a conseqüència de l’inici de la temporada nàutica estival sense tenir el decret aprovat, des del GOB exigim la màxima celeritat en l’aprovació del decret.

Un dels altres temes claus tractats, ha estat la situació de la producció elèctrica a les Illes i la necessitat de marcar un full de ruta per descarbonitzar la producció d’energia elèctrica, concretament amb el tancament de la central tèrmica des Murterar a Mallorca, i també en relació a la producció que encara es fa a dia d’avui amb fuel i gasoil a les centrals de Menorca i Eivissa. La llei de transició energètica ha de passar necessàriament per eliminar aquests combustibles en la producció d’energia a les centrals insulars.

Comentaris

menorca

Es pot dir res més? ... El GOB ens informa i és com una llum en la tenebra i qui escolta? Ai! belles Balears, sembla que hi ha massa gent cega i sorda!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.