Back to top

El Fòrum ETS, amb el compromís 2020

El Fòrum d’Entitats del Tercer Sector ha firmat el “compromís 2020” fomentant així les celebracions sense plàstic d’un sol ús. 

Les últimes dades que ens arriben de la Comissió Europea constaten que dels 25,8 milions de tones de residus plàstics que generem a Europa, menys del 30% són recollits per a reciclar. A més, a la UE entre 150.000 i 500.000 tones de residus de plàstic acaben cada any al mar.

El GOB continua amb la campanya impulsada entre organitzacions ciutadanes per tal que, quan s’organitzin festes, no s’emprin materials de plàstic d’un sol ús. Aquests materials d’escassa vida útil, necessiten moltíssims d’anys per desaparèixer de la natura, de manera que s’acaben convertint  en un residu tremendament problemàtic.

El que la campanya proposa no és més que un canvi d’hàbits i una conscienciació a l’hora d’emprar plàstics d’un sol ús, que poden ser fàcilment substituïts per opcions més sostenibles. Aquest és el cas de les vaixelles, on la millor opció la trobem en els materials que es poden tornar a utilitzar, tot i que si les característiques de la celebració no ho permeten, existeixen al mercat materials biodegradables, i fins i tot compostables, d’un sol ús.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradable a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Tot i que el Fòrum d’Entitats del Tercer Sector ja havia eliminat les vaixelles de plàstic d’un sol ús en les seves últimes celebracions, amb la firma del conveni ratifiquen el seu compromís envers aquesta problemàtica que ens afecta a tots. Animem a entitats i associacions de l’illa que organitzen festes periòdiques que contactin amb nosaltres i se sumin a la iniciativa.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.