Back to top

El desdoblament de les rotondes

Obres de desdoblament de carretera a Eivissa durant el govern de Jaume Matas

Sembla que es van descobrint els vertaders motius de les grans rotondes de doble nivell. Ningú s'explicava per a que calen unes obres tan grans només per fer canvis de sentit, però ara ja se sap. Es posen perquè no hi ha diners per fer el desdoblament de la carretera.

Així ho explicava ahir per la premsa el president Santiago Tadeo, i aquestes eren també les explicacions que la consellera de Turisme i el director insular de Projectes van donar als representants de les entitats que van entrar al Consell Insular al final de la caminada del passat diumenge.

Deia Santiago Tadeo que ara no hi ha recursos econòmics per dur endevant el desdoblamet, però que cal fer una obra “amb perspectives”. O sigui, que es confirma que les rotondes a doble nivell no responen a criteris tècnics, sinó polítics, tal i com ha vingut interpretant la gent que està en contra de l'actual projecte. En paraules planeres, cal fer una carretera “que aparenti”.

Com es recordarà, el projecte guanyador del concurs que va fer el Consell per la millora del traçat entre Maó i Alaior, no incorporava cap gran rotonda inferior. Però misteriosament ara n'incorpora quatre. I algunes més entre Ferreries i Ciutadella. Falta per saber encara què volen fer entre Alaior i Ferreries.

A nivell paisatgístic, aquestes infraestructures impliquen anar per una carretera de 12 metres d'ample, però quan s'arriba a les rotondes de diferent nivell, surten vials a cada banda i s'arriben als 90 metres d'amplada. I la carretera s'ha d'elevar per fer-la passar per damunt. Això, cada 3 o 4 quilòmetres.

Resulta evident que, amb aquest plantejament, s'han oblidat completament els aspectes paisatgístics i el consum de territori. I també s'han oblidat alguns preceptes legals i normatives superiors que no permeten fer obres d'aquesta envergadura.

I que no s'engani el president del Consell quan diu que l'obra compta amb el “beneplàcit de la majoria” perquè el Partit Popular va dir que faria el desdoblament. La majoria de gent va votar un canvi de govern degut a la problemàtica econòmica. I en qualsevol cas, a Menorca el Partit Popular va rebre el 28 % dels vots. Posats a fer lectures forçades, podríem entendre que el 72 % estava en contra del desdoblament.

La despesa econòmica en obres que no són necessàries, i el consum de territori i de paisatge que impliquen els projectes fins ara coneguts, no són de rebut. Les grans rotondes s'haurien de reconduir. Si es fes així, les millores sobre la carretera general serien fàcils de consensuar.

S'estan recollint firmes i enviant missatges a Santiago Tadeo perquè el projecte sigui reconsiderat. Podeu signar o convidar altra gent a que ho faci en aquest enllaç.

Comentaris

Reconsidereu el projecte -- NO a les rotondes innecessàries

Santiago, Espero que tingui en compte de que tant Menorca com el seu paisatge no són pel consum polític de cap partit. Aquesta preciosa illa coneguda per la seva bellesa es el futur dels nostres fills i els fills dels seus fills. No l'espatllem per guanyar uns quants duros.... Gràcies, una menorquina

No a les rotondes innecesàries

Es més econòmic i efectiu per reduIr l'atur, donar feina als menorquins i mantenir el titol de reserva de la biosfera, fer arrangements més asenyats a la resta de la xarxa viaria i netejar i condicionar els monuments arqueològics com "torre trencada" i d'altres

Hem de fer contenció

El PP estan convençuts de que guanyaran.Guanyar o perdre té a veure amb l'actitud que assumim per enfrontar la realitat. Necessitem lluitar pel que volem i creure fermament que podem aconseguir-ho. El riu no s'enforteix en el seu transcurs sinó quan una paret el deté, i davant aquesta resistència genera l'energia que es desplaçarà amb força sobtada en el moment oportú. A Menorca tenim kms i kms de “paret seca" per aturar-los!!!!

No a les rotondes

No hi ha pitjor cec que el que no vol veure.Aquí hi ha uns interessos que fa basarda pensar.S'ha de defensar Menorca de tota aquesta gent qiue sense fre la destruirà

Rotondes no! Salvem el territori!

Ja fa temps que ho vinc dient, el desdoblament l'acabaran fent. No és que no hi hagi criteris paisatgístics, és que Menorca com a territori a preservar i com a Reserva de la Biosfera els importa molt poc. Només veuen el turisme, i més aviat de poca alçada o dit d'una altra manera de poc nivell cultural, com única font d'ingressos per a l'economia de Menorca. Són curts de vista, poc intel·ligents i mediocres i a més és mouen únicament per interessos polítics. No pensen en les persones que viuen a Menorca només pensen afavorir als forasters que venen a Menorca per fer turisme exclusiu de sol i platja. No a la Eivitsació de Menorca!

!No passaran!

Aixó del diàlag està molt bé però si no funciona i tiran pel dret haurem de impedir-ho sí o sí. S'ha acabat el que al final es surtin amb la seva, a meinx que faigin un referendum a veure que diu la majoria.

rotondes

Estaria be que surtisin aquestes cartes a n'es diari ¿qui s'apunta? ES molt fort es desgavell d'aquets politics!!!

INfraestructures polítiques

Un allàstima que hi hagi qui pensi que es pot fer política amb formigó enlloc de raonaments i diàleg. On no arrib ala closca arriba la bitlletera!!

Encara no hem criat seny?

Després del "boom" de la construcció i de tot el desastre que ha provocat, no només especulatiu, sinó financer i humà, encara no hem entès que el construir més no és el camí? encara no hem criat seny? què ha de passar més per a que els nostres polítics se n'adonin que a Menorca tenim prou valors i prou personalitat que no necessitam més asfalt i més ciment per a que els de fora (turistes) ens valorin? no serà que som els de casa els que no valoram el que tenim i el que som? no deu ser hora de treure'ns de damunt el complexe d'inferioritat i les intencions megalómanes? Diuen que l'ambició forada el sac. Jo crec que ja fa molta estona que el nostre sac està foradat i encara volem continuar tirant-hi coses, per tant és hora de posar fill a l'agulla i arrenjar-lo amb un altre tipus de política que no sigui agressiva i destructiva.

Promoció turística

Hauríem de fer una campanya de "promoció turística" a gran escala on, en tost de veure de platges verges, mostressim ses platges molt edificades, els preus que es trobarà qui vengui a s'illa en transport públic (€2,60 per anar a s'aeroport, p.e.), com tracten els nostres governants il·legitims, que no il·legals, una Reserva de la Biosfera, etc. etc. A veure si no ve ningú i açò rebenta d'una vegada!!!

las rotondas del PP

Las rotondas son una solucion interesante para la circulacion viaria, pero lo son en puntos muy concretos de la carretera, y en este caso no veo la necesidad de construir ninguna en toda la autovia de este trazado

Vial rotondes

El territori Menorquí no necessita més  destrosses promogudes per governants que no tenen estimació per la Terra! ni per els nostres descendents!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.