Back to top

El Consell accepta mantenir la protecció territorial

La primavera ha portat bons sentiments a l'equip de govern insular

[Article publicat l'1 d'abril, "Es dia d'enganar"]

El Conseller responsable del Territori de Menorca, Cristóbal Huguet, ha arribat a un acord amb el GOB i ha anunciat que retirarà la norma transitòria que pretenia desprotegir àmplies zones de l'illa. Huguet ha manifestat que vol que se'l recordi com la persona que va contribuir a consolidar la conservació de Menorca i no com el responsable de la seva destrucció.

Les protestes que el GOB ha publicat aquests darrers dies han tingut efecte. Sembla que les argumentacions que s'han esgrimit en contra de la substancial modificació que el Consell Insular volia aplicar sobre l'ordenació territorial, han estat llegides i meditades. L'equip de Santiago Tadeo s'hauria reunit el passat dijous -aprofitant la calma provocada per la vaga general- i va acordar actuar de manera coherent amb el compromís que fa poques setmanes van agafar davant els representants de la UNESCO.

D'aquesta forma, les mesures urgents es limitaran exclusivament a aquells aspectes relacionats realment amb la dinamització econòmica i s'aparcarà la desprotecció urbanística. Els responsables implicats en el tema han fet agenda.

El conseller Villalonga, responsable d'Agricultura i Medi Ambient, s'ha compromès a negociar amb el gabinet de Rajoy el desbloqueig de les inversions previstes en energia solar a Menorca, així com a convocar un Contracte Agrari de Reserva de Biosfera que doni suport a la diversificació de la producció agrària.

La consellera de Turisme, Sra. Cabrera, ha decidit apostar per promocionar Menorca de manera diferenciada en l'aspecte turístic. Ha demanat que no s'incrementi la urbanització ni al litoral ni a l'interior. S'organitzarà una excursió pel camí de Cavalls amb alguns artistes famosos vinculats a l'illa i aniran a observar ocells al prat de Lluriac, que serà ordenat com a zona de turisme ornitològic. El GOB cedirà els prismàtics i les guies d'identificació.

Per la seva part, el conseller de Cooperació, Juanjo Pons, promocionarà un vídeo clip on dues prestigioses top-models prenen el sol sobre la posidònia, i parlen dels beneficis per a la pell i per al medi que té aquesta planta marina.

El Conseller responsable de Carreteres, Sr. Alejandre, ha anunciat que s'apuntarà al curs de botànica que el GOB organitza aquest abril, perquè vol conèixer la diversitat vegetal que habita a les voreres de les carreteres de Menorca i evitar l'ús d'herbicides. El GOB estudia aplicar-li una rebaixa en la matrícula, en atenció als greus problemes de tresoreria que afecten la primera institució insular.

A Cristóbal Huguet li ha tocat la part més difícil, atès que haurà de contactar amb els diferents grups de pressió i amb els gabinets especialitzats en trames urbanístiques per comunicar-los que la requalificacio urbanística, per ella mateixa, no es considera ja una prioritat en l'equip de govern, perquè no serveix per dinamitzar l'economia sinó únicament per augmentar les possibles indemnitzacions el dia que els terrenys es vulguin protegir de nou.

En una demostració de transparència, el conseller s'ha compromès a obrir un debat, serè i fonamentat en indicadors, sobre la revisió del PTI que s'ha de fer en 2013. Ha anunciat també que constituirà una comissió participativa per analitzar les declaracions d'interès general -que ara pot atorgar de forma personal- i que intercedirà davant el Govern Balear perquè les normes autonòmiques no soscavin els trets diferencials de Menorca.

El GOB ha encès la il·luminació artística de la torre del Molí del Rei, en senyal d'alegria.

Comentaris

noticies

avui és el dia d'enganar.no em puc creure totes aquestes bones noticies! salut.chelo

las mentiras de los mentirosos

estimada Celo: Que razon tienes las mentiras y los engaños de algunos políticos llenarian nuestras calles de Pinochos y sus largas narices. Es una pena que las decisiones sobre el bienestar y futuro de la tierra que pisamos esté en manos de tantos que no merecen vivir en ella, hagamos de Menorca un lugar que nos llene de orgullo por su acertado progreso, sin cargarnos su Naturaleza

Broma

Sembla mentira , que una noticia que tindria que esser normal, que tothom considera una bona noticia, sigui tan estrany de escoltar avui en dia que tot de cop saps que es mentira...en fi...feliç diumenge de enganar...Per cert quin es el dia de no dir mentires per els politics?¿ salut i endavant

rallant en serio

Encara que avui sigui es dia d’enganar, no és una broma, vos imagineu que ens decidíssim a promoure una iniciativa a nivell europeu per que totes les reserves de la Biosfera fossin això una custodia del territori? http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/welcome?lg=es

Proteccion territorial

Que bien que el Consejo acepte finalmente mantener la proteccion territorial! Gracias a todas las personas que lucharon para mantener esta isla como un paraiso

1 d'abril

per uns moments he sigut molt feliç!!! sort que encare podem riure, molt bona, jeje

Collons!!!

Cabrons! ...., Per un moment el cor m'ha fet un salt. Ben mirat he estat feliç per uns instants ....

PTI

s han donat un cop a nes cap o que? han entrat en rao... benvingut siga, haver fins quan els dura l efecta.

Molt bona

Si senyors, molt bona. M'ho creia tot fins que he llegit que el Sr. Alejandre s'apuntaria al curs de botànica... tot plegat era massa polit.

Ens l'heu ben fotuda

Aquesta noticia no deixa indiferent a ningú! Tant de bó no fos un compte de fades,.... jo també he estat feliç durant uns moments, com quan era petita i sommiava,... ;-)))

de l'alegria a la decepció

jo també he tingut una gran alegria al començar a llegir. He cregut possible que els politics menorquins hagin posat seny i hagin pensat en la protecció de la nostra illa. I després, la gran decepció, m'adono que es el dia d'enganar...

humor negro

Hacer broma con algo así..! yo que estaba tan contenta, que casí tiro cohetes.. qué gran pena que no sea verdad.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.