Back to top

El Col·legi Tramuntana firma el conveni per unes festes sense plàstic

El Col·legi d’educació infantil i primària Tramuntana de Maó, ha firmat el conveni del Compromís 2020, amb el qual posa fi a les festes amb vaixelles de plàstic d’un sol ús. D’ara endavant l’escola es compromet a fer servir tan sols materials reutilitzables o biodegradables a les seves celebracions.

En un inici, el plàstic va ser creat buscant un material resistent i perdurable, però lluny del seu objectiu original, ha esdevingut el material d’un sol ús més emprat arreu del món. Això, està provocant un greu problema a escala global, perquè el plàstic no es degrada de manera natural i estem generant una enorme quantitat de residus plàstics que s'acumulen i es descontrolen. De fet molts d’aquests objectes d’usar i llençar, acaben al medi terrestre o al mar. Aquest és el cas de les vaixelles de plàstic d’un sol ús (gots, plats i coberts), les quals és molt fàcil que un cop de vent o unes fortes pluges, acabi arrossegant i dipositant a les nostres costes o al fons del mar.

Envers aquesta problemàtica, el GOB proposa un canvi d’hàbits i una conscienciació a l’hora d’emprar plàstics d’un sol ús, que poden ser fàcilment substituïts per opcions més sostenibles. Per exemple, en el cas de les celebracions, la millor opció de vaixella la trobem en aquelles que es poden tornar a utilitzar, tot i que si les característiques de la festa no permeten netejar i recuperar els materials, llavors tenim alternatives biodegradables d’un sol ús.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartó i fusta.
El #Compromís2020 és una campanya iniciada pel GOB, que busca que l’any 2020 s’hagi eliminat el màxim de materials de plàstic no reutilitzables de la societat menorquina.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per fer un front comú envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.