Back to top

El Col·legi Sant Lluís se suma al compromís sense plàstic

 

El Col·legi d'educació infantil i primària Sant Lluís s’adhereix al Compromís2020 que vol eliminar el màxim d’objectes de plàstics d’un sol ús a Menorca. Tot i que l’escola ja fa temps que no empra vaixelles de plàstic fi a les seves celebracions, amb la firma del conveni ratifiquen el seu compromís a seguir usant materials reutilitzables o biodegradables.

Un dels principals problemes que trobem avui en dia amb els plàstics és la gestió dels residus que produïm. Generem un volum diari de residus plàstics descomunal i molts d’aquests acaben al medi marí on, per l’acció del sol i els temporals, es van trencant en trossos cada cop més petits anomenats microplàstics. És tal la gravetat del problema, que un estudi científic va confirmar la presència de microplàstics en el 90% de sal de taula que consumim. El mateix estudi descobria que el 100% de la sal analitzada provinent de les costes espanyoles contenia, en major o menor mesura, partícules de plàstic.

Les vaixelles de plàstic d'un sol ús (com plats, gots i coberts) són un dels residus més trobats a les neteges de platges que es realitzen a tota Europa. Aquests objectes, en ser tan lleuger, són fàcilment arrossegats pel vent o les pluges i sovint acaben al mar o al medi terrestre. Per això, es recomana emprar vaixelles reutilitzables que es poden fer servir incomptables vegades. Per aquells casos en els quals la recuperació de la vaixella no és possible, existeixen alternatives fetes amb materials biodegradables.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, com la de Sant Lluís, a adherir-se a la iniciativa per fer un front comú envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.