Back to top

El col·legi Sant Josep s’adhereix al #Compromís2020SensePlàstic

L’escola Sant Josep de Maó ha firmat el conveni amb el qual es comprometen a eliminar les vaixelles de plàstic d’un sol ús de les seves festes i celebracions.

Es calcula que arriben al mar prop de 9 milions de tones de residus plàstics cada any. Aquesta quantitat equival a abocar el contingut d’un camió d’escombraries cada minut. 

Una economia que promou el consum desproporcionat de plàstic d’un sol ús i un ineficient sistema de gestió de residus, ha provocat que tots els mars i oceans del nostre planeta estiguin contaminats amb residus d’aquest material. El mar balear no és cap excepció, es calcula que al voltant de l'arxipèlag hi ha surant 35000 kg de plàstic.

Si tenim en compte que només un 15% del plàstic que arriba a la mar queda surant, un altre 15% arriba a les nostres costes i el 70% restant s’acaba enfonsant, això significa que al fons marí de les Balears hi han dipositats més de 163.000 kg de residus que per la seva composició trigaran centenars o fins i tot milers d’anys a desaparèixer.  

Depèn de nosaltres, com a consumidors, evitar que aquest problema s’agreugi i per això des del GOB proposem un canvi en els nostres hàbits de consum, sobretot amb el que es refereix al consum de plàstics d’un sol ús. Tot i que la millor opció la trobem en els productes o envasos reutilitzables, de no ser possible, existeixen alternatives biodegradables que ens ajudaran a minimitzar l’impacte dels residus generats.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta. Aquí trobareu un llistat de comerços que venen aquest tipus de vaixella a Menorca.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.