Back to top

El col·legi Sant Francesc d’Assís se suma a les festes sense plàstic

Un altre escola que s’adhereix al #Compromís2020SensePlàstic. Aquesta vegada ha estat el col·legi concertat Sant Francesc d’Assís de Ferreries el que ha signat el conveni amb el que es comprometen a no usar plàstic d’un sol ús a les seves festes.

El #Compromís2020SensePlàstic és una iniciativa que busca reduir la creació de residus de plàstic eliminant el màxim d’objectes d’un sol ús fets amb aquest material.

El plàstic emprat per als objectes mono-ús és tant lleuger que encara que el dipositem al contenidor adient, és molt fàcil que es descontroli i acabin dipositant al medi marí o terrestre. Es calcula que dels residus que arriben a la mar, un 10% provenen de vaixells i activitats esportives aquàtiques, un altre 10% del que l’home diposita a les platges i el 80% restant prové de fonts terrestres arrossegats pel vent o les pluges.

Per aquest motiu un bon numero d’escoles de tota l’illa estan substituint les vaixelles d’un sol ús que se solen emprar en festes i celebracions per vaixelles reutilitzables. En aquells casos en que les característiques de la celebració no permet la reutilització de la vaixella, aquestes escoles s’han compromès a emprar vaixelles biodegradables d’un sol ús molt més respectuoses amb el medi ambient.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartó i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.