Back to top

El Col·legi Sa Garriga compromesos amb les festes sense plàstic

El Col·legi d’educació infantil i primària Sa Garriga de Sant Lluís, s'adhereix al #Compromis2020 per no emprar vaixelles de plàstic d’un sòl ús ni a les festes ni a les activitats que realitza el centre.

El #Compromís2020 és una campanya impulsada pel GOB l’estiu del 2018 i que vol eliminar el màxim d’objectes de plàstic d’un sol ús de la societat menorquina. En el cas dels centres educatius, l’actuació busca eliminar les vaixelles de plàstic fi de les festes i celebracions organitzades per escoles de tota l'illa.

Dels més de 8 milions de tones de residus plàstics que arriben a nivell mundial al mar cada any, només el 15% torna a la costa, un altre 15% queda surant a l’aigua i el 70% restant acaba al fons marí. A Menorca, ja és difícil anar a una platja i no trobar restes de plàstics, malgrat les brigades de neteja i els centenars de voluntaris que cada any fan net el nostre litoral. Si tenim en compte aquest efecte iceberg que fa el plàstic, podem imaginar en quin estat es troba el fons marí. De fet, l’any 2013 es va realitzar un estudi d'aigües profundes (entre 900 i 3000m) al Mediterrani, en el que es van trobar plàstics en el 92,8% de les mostres realitzades.

Només si canviem els nostres hàbits de consum de plàstics d’usar i tirar podrem combatre aquesta epidèmia que amenaça el nostre entorn. Hem de prendre consciència dels residus que generem, i reduir, si no eliminar, tots aquells objectes d’un sol ús que poden ser fàcilment substituïts per opcions més sostenibles.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartó i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per fer un front comú envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.