Back to top

El col·legi Pintor Torrent se suma a les festes sense plàstic

Un altre escola que s’adhereix al #Compromís2020SensePlàstic per una Menorca més neta. Aquest cop ha estat el col·legi d’educació infantil i primària Pintor Torrent de Ciutadella el que a signat el conveni comprometent-se a seguir no emprant vaixelles de plàstic d’un sol ús a les seves festes.

Des de fa un temps s’ha instaurat un model “d’usar i tirar” a la nostra societat que és molt poc respectuós amb el planeta. Aquest model genera un volum de residus, majoritàriament de plàstics, gairebé impossible de gestionar. En l’àmbit global es recicla només un 9% dels residus plàstics produïts, s’incinera un 13% i el 78% restant acaba a abocadors o a la natura.

L'ús desmesurat del plàstic també està quedant gravat al registre fòssil del planeta. Un estudi de la universitat de Califòrnia, mostra que gran part dels residus plàstic que arriben cada any als oceans, s’estan acumulant al fons marí. Segons els investigadors de l’estudi “el plàstic és un marcador biològic perfecte perquè no es degrada mai”.

Si volem aturar aquesta epidèmia plàstica, hauríem d’anar a l’origen del problema i mirar de canviar els nostres hàbits en el consum de plàstics fàcilment substituïble. La solució passa per tornar a la reutilització dels productes, com ja es feia fa uns anys, o si les condicions no ho permeten, podem emprar materials biodegradables més respectuosos amb el medi ambient.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta. Aquí trobareu un llistat de comerços que venen aquest tipus de vaixella a Menorca.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.