Back to top

El Col·legi Mestre Duran se suma a les festes sense plàstic

El Col·legi d'educació infantil i primària Mestre Duran, d'Alaior, se suma a les festes sense plàstic signant el conveni de col·laboració i comprometent-se a no emprar vaixelles de plàstic d'un sol ús a les seves celebracions.

La campanya impulsada pel GOB entre centres educatius, busca eliminar els materials de plàstic d'un sol ús de les festes i celebracions organitzades per escoles de tota l'illa.

En un inici, el plàstic va ser creat per substituir materials resistents i perdurables, tot i això ha esdevingut el material mono-ús més emprat a reu del món. Les últimes xifres ens diuen que l'any 2020 es produiran gairebé 500 milions de tones de plàstic, i la meitat d'aquesta producció es destinarà a objectes d'un sol ús. És a dir, que l'any que ve tindrem 250 milions de tones més de rebuig plàstic per gestionar.

Per combatre aquesta problemàtica, s'està treballant per a canviar hàbits en el consum de plàstic fàcilment prescindible o, si més no, fàcilment substituïble per materials més sostenibles. Sempre que sigui possible, és millor emprar materials que es poden tornar a utilitzar i si no és possible, llavors existeixen alternatives fetes amb materials biodegradables.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartó i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per fer un front comú envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.