Back to top

El Col·legi Mateu Fontirroig amb el compromís sense plàstic

El col·legi d'educació infantil i primària Mateu Fontirroig, s'ha sumat al #Compromís2020SensePlàstic i ha signat el conveni on es comprometen a no usar plàstic d’un sol ús a les seves festes. Una escola més que vol ajudar a reduir el greu problema de la contaminació per plàstic.

La producció  mundial de plàstic va passar dels 1,7 milions de tones el 1950 als gairebé 400 milions de tones que es calcula es produiran al 2020. El principal increment en la demanada d’aquest material el trobem amb l’arribada dels objectes d’un sol ús, de fet la meitat de tot el plàstic produït a la història s’ha fabricat en els últims tretze anys.

Aquest augment exponencial en la demanda de plàstics d’un sol ús, ha provocat un enorme problema a l’hora de gestionar els seus residus, i és que gran part d’aquest rebuig acaba al mar o a la natura.

El #Compromís2020SensePlàstic, és una campanya que va iniciar el GOB a l’estiu de 2018 i que busca eliminar de la societat menorquina el màxim d'objectes de plàstic prescindibles.

En el cas de les celebracions, la millor opció de vaixella la trobem en aquelles que són reutilitzables tot i que si les característiques de la celebració no ens permeten recuperarels materials, existeixen opcions de vaixelles biodegradables d’un sol ús molt més respectuoses amb el medi ambient.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartó i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.