Back to top

El col·legi Mare de Déu del Carme es compromet amb les festes sense plàstic

El col·legi d'educació infantil i primària Mare de Déu del Carme de Maó, ha firmat el conveni amb el qual es compromet a no emprar vaixelles de plàstic d'un sol ús a les celebracions i activitats que organitza el centre.

Segons una anàlisi global sobre la producció i destinació del plàstic, fins al 2015, l'home va produir 8.300 milions de tones de plàstic, dels quals aproximadament 6.000 milions de tones s'han convertit en residus. El mateix estudi revela que només un 9% d'aquest residu s'ha reciclat, un 12% s'ha incinerat i el 79% restant es troba a abocadors o a la natura.

Lluny de disminuir aquestes xifres, des de 2015, la producció mundial de plàstic ha seguit augmentant cada any i més de la meitat d'aquesta producció es destina a objectes d'usar i tirar. Això ha creat un problema global a l'hora de gestionar aquest residu que en molts casos acaben al mar o a les nostres platges.

El #Compromís2020 és una iniciativa engegada pel GOB i que busca eliminar el màxim d'objectes de plàstic d'un sol ús de la societat menorquina. En el cas dels centres educatius, l'actuació vol eliminar les vaixelles de plàstic fi dels actes organitzats per escoles de tota l'illa.

I és que quan parlem de celebracions, la millor opció de vaixella la trobem en aquelles que es poden reutilitzar, tot i que si les característiques de la celebració no ens permeten recuperar els materials, existeixen opcions de vaixelles biodegradables d’un sol ús molt més respectuoses amb el medi ambient.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al #Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.