Back to top

El Col·legi Ma. Lluïsa Serra, amb el compromís sense plàstic

El Col·legi d'educació infantil i primària Maria Lluïsa Serra i l'APIMA del centre, han firmat el Compromís2020 amb el qual es comprometen a no emprar vaixelles de plàstic d'un sol ús a les celebracions i activitats que organitzen, com ja venien fent.

Sense adonar-nos compte el plàstic ha envaït les nostres vides, mirem on mirem trobarem objectes o parts d'objectes fets amb aquest material. En els últims vint anys, i amb l’arribada dels objectes d'un sol ús a la nostra societat, la producció de plàstic ha augmentat un 900%. Aquest increment incontrolat no ha anat de la mà d'un bon pla de gestió de residus. Això ha fet que ens trobem avui en dia amb un greu problema a escala mundial, ja que molts d'aquests residus acaben al medi i sobretot a la mar.

Com ja hem comentat anteriorment, el plàstic té la peculiaritat que no és biodegrada sinó que es trenca en trossos cada cop més petits anomenats microplàstics. Segons estudis realitzats pel CSIC i per Greenpeace, la concentració de microplàstics a la Mediterrània és una de les més altes del món, i és que el Mediterrani representa només l'1% de l'aigua del planeta i en canvi concentra el 7% dels microplàstics a nivell mundial.

En aquesta línia, el GOB proposa una conscienciació i un canvi d'hàbits a l'hora d'emprar plàstics d'un sol ús, que poden ser fàcilment substituïts per opcions més sostenibles. Per exemple, quan parlem de celebracions, la millor opció de vaixella la trobem en els materials reutilitzables, tot i que si les característiques de la festa no ho permeten, existeixen alternatives d'un sol ús elaborades amb materials biodegradables.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta. El Compromís2020 busca que la societat menorquina abandoni el consum de plàstics d'un sol ús en 2020.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, com el CEIP Maria Lluïsa Serra, a adherir-se per fer un front comú envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.