Back to top

El Col·legi Francesc d'Albranca firma el conveni per unes festes sense plàstic

El Col·legi d'educació infantil i primària Francesc d'Albranca des Migjorn Gran, ha signat el Compromís2020 amb el qual es compromet a emprar vaixelles reutilitzables o biodegradables, en comptes del plàstic d'un sol ús, a les seves celebracions.

El GOB continua amb la campanya impulsada entre centres educatius per tal que, quan s'organitzin festes, no s'emprin materials de plàstic d'un sol ús. Aquests materials d'escassa vida útil, necessiten moltíssims d'anys per desaparèixer de la natura, de manera que s'acaben convertint en un residu tremendament problemàtic.

Un estudi de la comissió Europea revela que dels 25,8 milions de tones de residus plàstics que generem a Europa, menys del 30% són recollits per reciclar. Això significa que el 70% restant acaba enterrat a abocadors o a la natura i en molts casos arriba a la mar.

Està clar que si volem aturar aquest tsunami de residus que ofega el nostre planeta hem de prendre consciència i fer un canvi d'hàbits a l'hora d'emprar plàstics d'un sol ús, que poden ser fàcilment substituïts per opcions més sostenibles. Amb el cas de les vaixelles, la millor opció la trobem en els materials reutilitzables, tot i que si les característiques de la celebració no ho permeten, existeixen alternatives biodegradables d'un sol ús.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartó i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi a adherir-se a la iniciativa per fer un front comú envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.