Back to top

El Col·legi Doctor Comas amb les festes sense plàstic

El Col·legi d'educació infantil i primària Doctor Comas Camps d'Alaior ha signat el conveni amb el qual es compromet a no emprar vaixelles de plàstics d'un sol ús a les seves festes.

Els plàstics d'un sol ús, com les vaixelles emprades en festes i celebracions, tenen una vida útil molt curta i en canvi poden trigar centenars d'anys en degradar-se. De fet, el plàstic és un material tan resistent que en comptes de biodegradar-se com altres materials, amb el pas del temps es trenca en trossos cada cop més petits mitjançant els rajos del sol i l'acció mecànica del vent o les onades.

Per abordar l'epidèmia plàstica que envaeix la mar, s'està construint un front comú per intentar anar a l'origen del problema i mirar de canviar hàbits en el consum d'aquell plàstic que és fàcilment prescindible.

En el cas de les vaixelles, així com amb la majoria de plàstics d'un sol ús, la solució més encertada la trobem en els materials reutilitzables. Per aquells casos en els quals no és possible la recuperació, existeixen opcions de materials biodegradables més respectuosos amb el medi ambient.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartó i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per fer treballar junts envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.