Back to top

El col·legi de la Consolació compromesos amb l’eliminació de plàstics

El Col·legi de Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella se suma al compromís de no emprar vaixelles de plàstic d'un sol ús a les seves festes i celebracions.

L’any 1860 un concurs que buscava trobar un material que pogués substituir el marfil de les boles de bitllar va ser l’origen del descobriment del plàstic, però no fou fins al 1950 que es van començar a produir a escala industrial. Tot i que fa més de setanta anys que es comercialitza, en els últims deu anys hem produït més plàstic que en tota la història de la humanitat.

Així, el plàstic es va inventar buscant un material resistent i perdurable, però segons l’ONU Mediambient, la meitat de la producció d’aquest material es destina a productes d’un sol ús. La cultura del “usar i tirar” en la que està instaurada la nostra societat ha provocat un problema de residus, a escala global, que contaminen els oceans i mata cada any més d’un milió i mig d’animals marins.

Per ajudar a combatre aquesta problemàtica, el GOB va engegar la campanya del #Compromís2020SensePlàstic amb la que es vol reduir, si no eliminar, el màxim d’objectes de plàstic d’un sol ús de la societat menorquina.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta. Aquí trobareu un llistat de comerços que venen aquest tipus de vaixella a Menorca.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.