Back to top

El col·legi Castell de Santa Àgueda s’apunta a les festes sense plàstic

El Col·legi d'educació infantil i primària Castell de Santa Àgueda de Ferreries i l'APIMA del centre, han firmat el conveni amb el qual es comprometen a no emprar vaixelles de plàstic d'un sol ús a les festes, celebracions i activitats que organitzin.

Segueixen idò les incorporacions d’escoles que volen sumar-se a la iniciativa d’abandonar la producció de residus de plàstic cada vegada que s’organitza alguna festa. Atès que hi ha alternatives molt més raonables, s’estan promovent adhesions a l’anomenat #Compromís2020SensePlàstic que busca que Menorca també contribueixi a la reducció de residus de plàstic.

Estudis científics ens confirmen que el 70% dels residus plàstics que arriben al mar acaben al fons marí. El plàstic no es biodegrada de forma natural sinó que es trenca en trossos cada cop més petits a causa de l’acció de diversos factors com són els rajos solars, l’oxigen o per accions mecàniques (el vent i les onades). Si agafem l’exemple dels coberts de plàstic d’un sol ús, en condicions òptimes, poden trigarien 400 anys a descompondre’s, però que passa si aquests objectes queden enterrats o arriben al fons del mar on no arriba l’oxigen, els rajos solars, el vent o les onades? En aquest cas aquests residus poden trigar fins a 1000 anys en desaparèixer.

Si volem evitar que milions de tones de residus plàstics segueixin cobrint el fons dels mars i oceans, ens hem de conscienciar i fer un canvi d'hàbits a l’hora d'emprar objectes de plàstic d'un sol ús que són fàcilment substituïbles per opcions més sostenibles. La clau per combatre aquesta problemàtica la trobam en la reutllització dels materials, tot i que si això no és possible, existeixen opcions biodegradables més respectuoses amb el medi ambient.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartó i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.