Back to top

El Club Vidalba, amb el compromís contra el plàstic d'un sol ús

El Club Vidalba signe el conveni pel “compromís 2020” i d’aquí en endavant celebraran les seves festes amb materials reutilitzables o biodegradables.

Aquesta campanya del GOB, que va començar l’agost d’aquest any, té com a objectiu l’eliminació de materials de plàstic no reutilitzables, com són les vaixelles (plats, gots i coberts), de les celebracions organitzades per entitats de tota l’illa.

Estudis europeus apunten que aquests objectes estan a la llista dels més trobats durant les neteges de platges. En ser extremadament lleugers, fins i tot si els dipositem al contenidor de reciclatge pertinent, és molt fàcil que una ventada o unes pluges fortes els acabin dipositant al mar o al medi terrestre on poden trigar segles a degradar-se.

El que la campanya proposa no és més que un canvi d’hàbits i una conscienciació a l’hora d’emprar plàstics d’un sol ús, que poden ser fàcilment substituïts per opcions més sostenibles. En el cas de les vaixelles, la millor opció la trobem en els materials que es poden tornar a utilitzar, tot i que si les dimensions de la celebració no ho permeten, llavors tenim l’opció dels materials biodegradables i/o compostables. 

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB servirà vaixella biodegradable a aquelles associacions que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i fècula de blat d'indi.

El Club Vidalba no s’ho va pensar dues vegades quan els vam explicar la campanya contra els residus prescindibles i van firmar el conveni. Seguim animant les associacions que organitzen festes periòdiques que se sumin a la iniciativa per tal que l’any 2020 no quedi quasi ningú a l’illa consumint elements de plàstic d’un sol ús.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.