Back to top

El Club de Jubilats des Castell amb el #Compromís2020

El Club de Jubilats des Castell s’ha sumat a la iniciativa «Compromís 2020» i es comprometen a no usar plàstic d’un sol ús a les seves festes. Un altre club de jubilats que s’implica amb la causa per reduir els residus plàstics a l’illa.

Estudis recents constaten que el 70% dels residus plàstics que arriben al mar acaben al fons marí. El plàstic no es biodegrada de forma natural sinó que es trenca en trossos cada cop més petits a causa de l’acció de diversos factors com els rajos solars o l’oxigen. Per exemple, en condicions òptimes, els coberts de plàstic d’un sol ús trigarien 400 anys a descompondre’s,  però que passa si aquests objectes queden enterrats o arriben al fons del mar on no arriben ni l’oxigen ni els rajos solars? En aquests casos aquests residus poden trigar fins a 1000 anys en desaparèixer.

Per fer front a aquesta problemàtica, el GOB està duent a terme una campanya que busca eliminar per 2020 el màxim de materials plàstics no reutilitzables de la societat Menorquina.

Si agafem l’exemple dels coberts, o qualsevol altre element de les tan emprades vaixelles de plàstic d’un sol ús, la millor opció la trobem en els materials reutilitzables, tot i que si les característiques de la festa no permeten la seva recuperació, existeixen alternatives de materials biodegradables d’un sol ús.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Volem agrair el compromís adquirit pel Club de Jubilats des Castell, que ja van comprar un lot de vaixelles biodegradables abans de firmar el conveni.

La campanya continua, així que animem a entitats i associacions de l’illa que organitzen festes periòdiques que contactin amb nosaltres i se sumin a la iniciativa. 

Aquí podeu trobar  la relació d'entitats que s'han sumat al #Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.