Back to top

El Centre de Recuperació allibera per primera vegada un mussol reial

El mussol reial recupera la llibertat
Poc abans de partir. Els ulls ataronjats són molt característics d'aquesta espècie

Recentment s'ha aconseguit acabar de criar i alliberar un mussol reial, una espècie rara a Menorca. La feina dels voluntaris ha estat decisiva per a aquest èxit.

El mussol reial (Asio otus), anomenat també mussol banyut o òliba amb orelles, és una espècie que es comença a veure cada vegada més a Menorca. Tot i que s'hi coneix des d'antic, la primera cria constatada és de 1997. És de mida molt més grossa que el mussol més comú i es caracteritza pels dos plomalls en forma d'orelles, que alça quan està en tensió. Viu a boscos, però també a parcs urbans, on típicament caça ocells quan es reuneixen per anar a dormir.

El mussol reial alliberat es va localitzar a un jardí d'una urbanització de Ciutadella quan era encara un poll que no podia volar. Havia caigut d'un niu que compartia amb dos germans més. Aquests van continuar el procés de cria normal per part dels pares, fins que van aprendre a volar i independitzar-se. El nostre mussol però corria perill i va ser atès al centre de Recuperació de Fauna Silvestre, on amb les cures dels voluntaris ha estat alimentat i ha aprés a volar i a caçar. Finalment ha estat alliberat a un bosc pròxim al lloc on va néixer.

Aquest és el primer mussol reial que allibera el Centre de Recuperació. A les seves instal·lacions se n'hi pot veure un altre que hi viu des de fa 4 anys, i que no podem alliberar per una lesió a l'ala. L'hospital d'animals està obert al públic durant l'estiu, a partir de les 18 h. Està situat dins les Pedreres de s'Hostal de Lithica, i és un complement a la seva visita.

El Centre de Recuperació continua amb problemes de finançament, tot i comptar amb l'ajuda del COFIB, els ajuntaments des Mercadal i de Maó i el Consell Insular. Les aportacions de la gent que el visita i la campanya d'apadrinaments són molt importants per intentar equilibrar el pressupost i permetre que el Centre pugui seguir realitzant la seva feina.

Apadrina

Visitan's

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.