Back to top

El CEIP Antoni Joan, per unes festes sense plàstic

 

El Col·legi d'educació infantil i primària Antoni Joan Alemany i el GOB han signat un conveni de col·laboració per tal que d'ara endavant a les festes que organitza l'escola, no s'emprin vaixelles de plàstic d'un sol ús.

El conveni s'engloba dins el #Compromís2020, campanya que va començar l'agost del 2018 i que busca que l'any 2020, Menorca hagi reduït de manera significativa el seu consum innecessari de plàstic no reutilitzable.

Estudis europeus apunten que les vaixelles de plàstic d'un sol ús (com plats, gots i coberts) són un dels residus més trobats a les neteges de platges. Aquest tipus de residus, en ser tan lleugers, és fàcil que es descontrolin amb el vent o les pluges, acabant al mar o al medi terrestre. Però poden tenir alternatives fàcils.

L'opció més recomanable, en termes de sostenibilitat, són les vaixelles reutilitzables que es poden fer servir incomptables vegades. Per aquells casos en que la dimensió o les característiques de la festa no permetin recuperar els materials, es pot optar per usar vaixella biodegradable.

En aquest sentit, el GOB impulsa un programa perquè el màxim d'escoles de Menorca abandoni la vaixella de plàstic d'un sòl ús i opti per una alternativa més respectuosa amb el medi.

A partir d'un acord múltiple amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per fer un front comú envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.