Back to top

EL CAS DEL TORRENT DES MERCADAL, A LA FISCALIA

S'han eliminat hàbitats d'interès comunitari i espècies protegides.

Que s'investiguin les responsabilitats penals dels polítics i els tècnics que van permetre la destrossa del torrent des Mercadal. Aquesta és la petició que ha fet el GOB a la Fiscalia de Balears per haver arrasat un ecosistema que albergava diverses espècies protegides per llei.

El Codi Penal preveu penes de presó i inhabilitació especial per aquells que afectin les aigües superficials. També per aquells que tallin, arrabassin o cremin espècies de flora amenaçada, o que impedeixin o dificultin la reproducció o destrueixin greument l'hàbitat d'espècies animals amenaçades.

A més, s'estableix la pena superior en grau quan s'hagi ocultat informació sobre els aspectes ambientals. El cas de la brutal neteja feta al torrent des Mercadal és un cas exemplar en aquest sentit, perquè la pròpia Conselleria havia realitzat un treball de camp detallat dos anys abans i tenia inventariades les espècies protegides.

El GOB ha entregat a la Fiscalia un complet dossier amb fotografies i informes i ha demanat una actuació per depurar les responsabilitats a què hi hagi lloc, amb l'especial esperança que puguin canviar així les negatives dinàmiques de gestió pública del patrimoni natural.

Comentaris

Fiscalia.

Ja està bé de tanta impunitat. Encara existeixen lleis, criteris i maneres mediambientals, per realaizar aquestes sèrie d'activitats en el medi. Sempre haurien de ser denunciables davant les autoritats. També seria molt important que els ciutadans sapiguem com i de quina manera es podria denunciar fets tan lamentables com aquesta destrossa del torrent des Mercadal. Ben fet, que la fiscalia es pronunciï.

la fiscalia

Si la Riera fuese humana se moriria de la verguenza de mostrarse ante nuestros ojos tan desnuda, arrasada, insultada por su aspecto de cloaca. Por estas y muchas otras razones, genial poner ante la ley a los desalmados que la han mancillado. Viva la justicia

Molt Be !

Ja comença a fer misèria que sempre siguin els mateixos que tenguin que treure les castanyes del foc. Sembla que no hi hagi ningú mes amb dos dits de front, responsable, amb criteri i ganes de treballar. Un cop mes felicitacions per la feina que feu.

Todo mi apoyo a estas

Todo mi apoyo a estas iniciativas valientes y decididas. Que pena que el control no parta de la misma administración pública. Enhorabuena y gracias desde Es Mercadal.

Felicitats i exigència de responsabilitat!!

Felicitats per la feina feta. Espero la mateixa “exigència de responsabilitat” per part de la fiscalia com la que està demostrant el GOB, estic segur que no podem esperar menys d’un organisme com la fiscalia amb la “responsabilitat social” que li pertoca. Així mateix espero la mateixa “exigència” i “responsabilitat” als habitants i amics de Menorca aportant tot el nostre pes amb la pressió social que ens pertoca.

Torrent des Mercadal

Estic molt d'acord amb aquesta denuncia, ja és hora que els polítics deixin de fer política territorial sense l'assessorament adient. L'altre dia estaven fumigant les voravies de la carretera des Castell a Sant Lluis i no vull creure que fos revitalitzant per les plantes que hi tirassin.

Torrent

Enhorabona, ja está be es politics fagin el que vulguin sensa cap tipo de respecte, es pensen que estan tocats de la ma de deu i ademés ens prenen per tontos. Andavant i animos.

torrent des Mercadal

Es llastima que els polítics del color que siguin actuïn de la mateixa manera i que si no fos per vosaltres on anirem a parar. Bona feina.

Enhorabona

Sort del GOB que ens permet assabentar-nos de tantes gestions mal fetes des dels ajuntaments! esper que el fiscal penalitzi els responsables d'aquest fet tan lamentable!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.