Back to top

Dos horts de fruita ecològica entren a Custòdia Agrària

La fruita sana i gestionada sense productes tòxics avança poc a poc a Menorca. Dos horts del barranc de Cala en Porter estan orientats a la producció ecològica de fruiters i també s'incorporen a la xarxa de finques de Custòdia Agrària que impulsa el GOB.

Es tracta de dues zones que han canviat de propietat i de gestor. Un és l'hort de Matadones (topònim derivat de quan les dones anaven a cercar aigua a una font per un camí poc accessible) i l'altre és l'anomenat hort nombre tres, més a baix del barranc. Són espais de gran valor paisatgístic, adequats pel recer de la tramuntana i representen iniciatives pioneres a nivell de Balears per la producció de fruita sense pesticides.

El control natural de les plagues requereix de saber combinar bé la biodiversitat de la zona, a fi que hi hagi sempre un equilibri entre plagues i possibles depredadors. Un aprenentatge que l'anterior gestor d'un dels horts ha traslladat gustosament als nous responsables i que ara faran extensiu a l'altra propietat.

A aquests terrenys també s'hi estan començant a sembrar horta de varietats adaptades i es vol combinar amb ous de gallines de pastura controlada, amb l'objectiu de regenerar la qualitat de la terra fèrtil mitjançant un sistema productiu.

Des del GOB s'ajudarà en les accions, la formació i la promoció dels productes derivats d'aquesta activitat econòmica que pot ajudar a conservar activament els valors ambientals de l'illa. Benvinguts al programa de Custòdia Agrària.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.