Back to top

Dones amb molta empenta

Foto de grup de les participants

Una trentena de dones participaren aquest dissabte a la II Jornada de Dones Pageses, celebrada a la finca Mongofra Nou a Maó.

N'Eva Cardona, representant de Veterinaris sense Fronteres, va explicar la història d'unes quantes dones pageses de diferents parts del món, inclosa una madona de Menorca. La recerca de punts en comú i de les potencialitats que demostraven aquestes dones van posar de manifest els punts clau que treballa la sobirania alimentària.

Llavors, a través de treballar en grups petits, es van detectar les mancances i dificultats que té la dona pagesa de Menorca, per a continuació cercar recursos i oportunitats que ajudin a millorar aquesta situació. Aspectes com la formació sobre determinats temes relacionats amb el sector o les noves tecnologies, el foment de la venda directa i la promoció dels mercats agraris o la possibilitat de fer aliances per a compres col·lectives són algunes de les idees que van anar sortint.

A iniciativa de les participants, es va decidir realitzar aquestes trobades de manera més freqüent per a posar fil a l'agulla en aquests temes, i ja s'ha posat data per a la següent. Un bon símptoma de l'empenta d'aquestes madones per a tirar endavant.

Aquesta activitat s'emmarca dins el projecte de custòdia agrària Cultivant Sinergies, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i FEADER.

Comentaris

Dones pageses

Felicitats per l'activitat i sobretot felicitats a totes les dones del món que fan feina al camp, se l'estimen i el cuiden. Una sol·licitud: Podriem accedir d'alguna manera als textos de les historues de dones pageses de diferents parts del món?? que va explicar la companya de VSF?? Moltes gràcies

La presentació sobre les

La presentació sobre les històries de les dones va ser un seguit de fotografies sense cap suport escrit. Per tenir més informació sobre sobirania alimentària pots consultar la web de Veterinaris sense Fronteres (http://www.veterinariossinfronteras.org/es/) o posar-te en contacte amb n'Eva Cardona (biful@yahoo.es).

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.