Back to top

Divendres comença la Volta per la Menorca que estimam

Aquest cap de setmana es celebra la Volta a la Menorca que estimam. És una gran oportunitat per participar en aquesta crida a la conservació de l'illa davant les pressions urbanístiques que s'estan produint en el Consell Insular.

Ja estan adoptats els 25 trams amb què s'ha dividit el Camí de Cavalls per fer la Volta. Entitats i col·lectius s'han sumat a aquesta iniciativa que itinerarà un manifest per tota l'illa, que serà finalment entregat al president del Consell Insular. L'objectiu: salvar Menorca de noves agressions urbanístiques que es plantegen amb l'excusa de la crisi econòmica.

Els Escoltes de Menorca i el GOB, promouen una Volta a l'illa, pel Camí de Cavalls, per donar a conèixer a la població els importants riscos que amenacen els espais naturals que fins ara s'han conservat. La primera cita és el pròxim divendres, dia 29, a les 18 hores, a Sa Mesquida. Allà es llegirà el manifest i s'explicarà el funcionament de la Volta. A les 19 hores, el primer grup començarà la caminada del tram que va de Sa Mesquida a Es Grau, que ha estat adoptat per Caritas de Menorca.

El caminants aniran trobant relleus a cada estació d'intercanvi (vegeu el mapa que il·lustra la notícia). La gent que vagi per lliure es pot apuntar als trams que vulgui, sempre tenint en compte que cadascú s'ha d'organitzar el retorn.

El dissabte fosquet es celebrarà una Abraçada a Menorca a la platja de Son Saura del nord. Serà a les 18:30 h i es farà una cadena humana a la vorera de la mar. A continuació, el grup corresponent seguirà el camí.

I el diumenge matí s'arribarà a Ciutadella. A les 9:30 h es sortirà de Calespiques (d'on arriba el Camí de Cavalls) i es caminarà fins la Plaça del Born, on s'estima arribar a les 11 h. Allà també es llegirà el manifest i s'aturarà la Volta, fins els divendres pròxim, que es tornarà a emprendre per la costa sud fins arribar a Maó.

El passat dissabte, dia 23, es va publicar al Butlletí oficial una llei que dóna empar a fer una Norma Territorial Transitòria per Menorca, que permetrà legitimar actuacions de transformació urbanística encara que no estiguin previstes en els plans municipals. La crisi econòmica es vol usar com a coartada per justificar coses que ja semblaven arxivades per la història.

Les amenaces sobre el territori de Menorca són molt real i ara és el moment de mobilitzar-se, abans que s'aprovin projectes que poden esdevenir irreversibles. Escolliu el tram que més us agradi i participar en la caminada per aquesta Menorca que tant estimam.

Adjunt a aquesta notícia trobareu un cartell que es pot imprimir i posar a llocs visibles.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.