Back to top

Divendres 9, Ecomenja, el futur dels menjadors escolars sostenibles

Aquest divendres 9 de novembre, a les 20.00 hores, es durà a terme al Molí del Rei, una xerrada amb posterior col·loqui sobre els menjadors escolars sostenibles.

Joan Maria Ribas, cuiner i gestor de l'empresa Ecomenja, compartirà la seva experiència en la introducció d'una cuina ecològica i de proximitat en els menjadors escolars de Catalunya. Aquesta empresa, creada el 2009 per Ribas i la seva dona, serveix 1500 menús diaris a 7 centres educatius. La seva filosofia es basa en la incorporació d'una alimentació saludable dins les escoles, incorporant productes ecològics i de proximitat i en el treball cooperatiu entre els diferents agents implicats en aquesta tasca.

Ecomenja té 18 cuineres contractades i un total de 60 treballadors. Realitza compra directa a més de 10 pagesos i a 14 proveïdors més de productes ecològics i locals. 

Aquest acte pretén ser un punt de trobada per a pagesos locals, pares i mares, comunitat educativa, gestors i cuiners de menjadors escolars, i qualsevol persona interessada en l'impuls d'un model de sobirania alimentaria a Menorca.

Ribas també participarà en el “Curs de Cuina Sostenible i de Proximitat per a Menjadors Escolars” que el Consorci Mestral-GOB organitza aquest cap de setmana i en el qual hi participen 15 cuineres dels diferents menjadors escolars de Menorca.

Aquestes accions s'organitzen en el marc del projecte Bon Profit! Educam Menjant, que està duent a terme el Consorci Mestral-GOB amb l'ajuda del programa LEADER + i Caixa Colonya i que té per objectiu principal fomentar el consum local, saludable i sostenible entre la comunitat educativa.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.