Back to top

Divendres 11, videoclip "Així No" i conferència sobre l'Economia del Bé Comú

“Un 88 % dels ciutadans d'Alemanya es manifesten favorables a buscar un nou sistema econòmic més just. A Àustria el percentatge arriba al 90 %. L'economia actual es regeix bàsicament per dos components: competència i afany de lucre. Però aquestes regles del mercat actual no es troben en consonància amb els valors que hi ha recollits a les constitucions dels països i causen comportaments i valors oposats a allò que permet que floreixin les relacions humanes.”

Així s'expressa Christian Felber, professor d'economia de la Universitat de Viena i creador de la teoria de l'Economia del Bé Comú, que proposa alternatives que ja s'estan experimentant a empreses i institucions públiques.

La idea és superar els paràmetres que actualment s'usen per mesurar l'economia (màxim benefici financer per a les empreses i Producte Interior Brut per als països), per altres paràmetres econòmics que tenen en compte el bé comú i el que diuen les cartes magnes dels països democràtics.

Aquest nou plantejament econòmic desperta molt interès arreu del món i es podrà conèixer aquest pròxim divendres, a la sala multifuncional des Mercadal, de la mà de Marc Masmiquel, periodista coordinador a nivell estatal de les ponències sobre l'Economia del Bé Comú.

Aquest acte, que començarà a les 19:30 h, es combina amb la presentació del videoclip “Així No”, basat en la cançó del mateix nom i que reacciona davant les agressions i perills que s'estan planificant damunt Menorca.

“Així No” és una cançó amb lletra de Tòfol Mus, música d'Annabel Villalonga i veu de Cris Juanico, que el GOB ha enregistrat i complementat amb un videoclip on surten moltes persones que creuen que la nostra illa ha de buscar una sortida econòmica i social que no passi per repetir els mateixos errors que en el passat recent. Cris Juanico cantarà en directe la cançó.

Amb aquest acte, es pretén sumar la protesta contra allò que no es vol, amb la proposta d'alternatives que caldria treballar per trobar nous camins. És obert a totes les persones interessades.

Comentaris

El bé comú

Amen tots els ciutadans tinguéssim el mateix respecte a tot el que es encertat per sa persona i el territori mundial i lluitar per ell. Que aquest esdeveniment sigui un èxit.

sentido común

Nunca se ha planteado con tanto sentido común un nuevo enfoque económico. Hace falta paciencia y apoyo de municipios y empresas... todos los éxitos para este evento. Gràcies GOB

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.