Back to top

Divendres 11 de febrer, taller de biopreparats

Des del programa de Custòdia Agrària s'organitza el divendres 11 de febrer, un taller tècnic d’elaboració de biopreparats. Es tracta d’una activitat pràctica per aprendre a elaborar artesanalment, un mateix, diferents productes per augmentar la fertilitat del sòl a nivell agrari i tractar diverses mancances que pugui tenir.

Serà un taller de camp, on tothom podrà participar directament en l’elaboració dels preparats i fer les preguntes que li sorgeixin. S'impartirà per Axel Torrejon, enginyer agrònom i assessor de finques. Ell ja està ajudant algunes finques de Custòdia Agrària a millorar la seva gestió i a disminuir la dependència exterior mitjançant l’ús de les matèries primeres disponibles a cada finca. Volem obrir aquest coneixement a altres finques agràries professionals interessades, de manera prioritària, i al públic en general

L'activitat es realitzarà al municipi de Maó, en horari de matí, de 10 a 14h. Té un cost de 20€ (10€ per a finques amb acord de Custòdia Agrària). Tothom s’hi pot apuntar, però es prioritzarà la gent que treballa professionalment al camp. Es preveu elaborar diversos biofertilitzants per a millorar el contingut del sòl de microorganismes natius, zinc, bor, potassi i fòsfor. També es treballarà la reproducció de llavors amb microbiologia nativa i el recobriment de llavors amb microbiologia i nutrients específics.

És una gran oportunitat per poder aprendre de primera mà i de manera pràctica com ser més resilients i no dependre de la compra de fertilitzants i altres tractaments químics, sovint costosos. A més, la implementació d’aquest tipus de pràctiques permet reduir l’impacte ambiental de l’activitat agrària, ja que la producció i l’ús de molts d’aquests productes té associada una petjada ecològica important.

Per apuntar-s'hi cal enviar un correu a custodia@gobmenorca.com, telefonar al 971 35 07 62 o passar per la nostra oficina al Camí des Castell 53 de Maó.

Per qui vulgui una introducció a la temàtica d’aquest taller, aquest dissabte dia 5 de febrer Axel Torrejón també farà una ponència, en el marc del Seminari d'Agricultura i Medi Ambient, titulada «Entendre, conèixer i millorar el sòl per augmentar-ne la fertilitat i controlar les plagues». Us podeu apuntar al Seminari clicant aquí. No us ho penseu molt, que l’aforament és limitat!

Aquest taller forma part del projecte «Foodnected» i compta amb el suport del Consell Insular de Menorca.

Comentaris

biopreparats i d'altres

La majoria de temes que presenteu son Molt Interesants, pero malauradament no puc assistir hi. ¿Sería posible rebre un resum dels temes tractats amb les seves conclusions per escrit? M'ajudaria a tenir una informació molt valuosa i per seguir investigant. Gracies

Informació

Hola Evarist, ens pots escriure al mail de Custòdia Agrària si estàs interessat en tenir més informació. Gràcies

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.