Back to top

Diumenge, excursió a la Menorca de fa 3000 anys

La costa agresta del nord menorquí.

Un passeig pel preciós tram del Camí de Cavalls que va de La Vall a Cala Morell, i la visita guiada al poblat fortificat que es troba en aquell indret, són els principals atractius de l'excursió que el GOB organitza per aquest pròxim diumenge, dia 15, en el programa A peu per Menorca.

La gent interessada s'ha de concentrar a les 9:30 h. a l'aparcament de La Vall. Es sortirà a les 10 h. El camí és de dificultat mitja baixa. En arribar a Cala Morell, es visitarà un antic poblat fortificat, del qual molta gent desconeix la seva existència. Es tracta d'un assentament humà que s'estima que estava habitat fa uns 3000 anys. Els arqueòlegs que actualment l'estan excavant guiaran la visita i oferiran les explicacions pertinents.

El retorn al punt d'origen tindrà dues opcions. D'una banda, es podrà fer ús del servei gratuït de minibús que el Consell Insular ha disposat. Com que les característiques del camí no permeten l'ús de bussos grans, cal tenir en compte que s'hauran de fer varis viatges.

Per aquells que no vulguin esperar torn, atès que l'itinerari és curt, hi haurà l'opció de retornar a peu a La Vall pel mateix Camí de Cavalls.

Aquesta excursió es troba emmarcada en el programa d'actes de la festivitat de Sant Antoni i compta amb la col·laboració especial de la Conselleria de Cultura del Consell Insular.

Comentaris

Una visita molt interessant

La meva enhorabona per l'organització d'aquestes excursions per donar a conèixer el patrimoni natural i històric de la nostra illa. Seguiu així!

Cami de Cavalls i altres

Bona tarde: Perdoneu que m´expressi en aquest racó però no he trobat altra manera de fer-ho. En primer lloc demanar ajuda, a aquesta companya que ha fet el Camí de Cavalls sencer, cada any vaig a estiuejar a la vostre illa i des de fa molts que en quedo amb les ganes de fer el camí, un dels motius mes importants es que no trob informació al respecte. Quin es el traçat mes idoni? On trobar aigua al llarg del recorregut? Gracies anticipades per tota l´informació que en pugueu proporcionar. Per no distorsionar el missatge original, la meva adreça es oriolaia@yahoo.com Disculpes un altre vegada pero amb el icona de missatges ( junt facebook, twitter, etc) en redirecciona a la página principal i prou. Gracies novament

Guia del camí de cavalls

Hola Gabriel, Hi ha publicades un parell de guies. La guia del camí de cavalls, editada pel Consell Insular, i una altra de l'editorial Alpina: Menorca: camí de cavalls.. Sort i bon camí.

Cami de Cavalls

Molt agraït Amics, Aquest any en penso que si el faré, si veieu a un motxiller amb un Pastor Alemany, (la família ja veurem si s´apunta) seré jo. Gracies novament. Gabriel

Cartografia del camí de cavalls

Bon dia, Podeu trobar la ruta del camí de cavalls (i mil capes més d'informació de Menorca) al següent enllaç: http://ide.cime.es/visoride/Visor.aspx?wkid=25831&x=589550&y=4424050&zoom=1&srv=http%3A%2F%2Fide.cime.es%2FCache%2Chttp%3A%2F%2Fide.cime.es%2FCache%2Chttp%3A%2F%2Fide.cime.es%2Fmenorca%2Fwms%2Fordenacio%2F&capas=base_referencia%2Cortofoto2007%2COR007CCA_ccavalls&trans=1%2C0.3%2C1&tit=%2C%2C Salut!

ubicaccion

agradeceria me dijerais exactamente donde devemos de encontrarnos,pues al traducirlo al castellano me dice en el aparkamiento del valle y la verdad es que no se donde es,gracias y espero encontrarlo y compartir el camino con vosotros.

ubicación

Es el aparcamiento de La Vall. Con el coche, coges la carretera de cala Morell, pero sigues recto en el cruce. Así llegas a La Vall.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.