Back to top

Diumenge dia 16, excursió a peu

Després del descans de l'estiu, aquest pròxim diumenge, dia 16, tornam a emprendre les excursions mensuals del programa A peu per Menorca.

En aquesta ocasió, visitarem dues explotacions agràries i veurem les races de ramaderia que usen i les diferències de paisatge en funció de la gestió. També s'explicarà el polèmic projecte de planta de triatges que es vol ubicar vora aquests llocs i que podria posar en perill la continuïtat de la gestió agrària de les terres properes.

El punt de trobada és a la IV Fase del polígon industrial de Maó, en el carrer Grècia (el darrer carrer  de la part nord), a les 9:30 h. Començarem a caminar a les 10 h. Passsarem pel lloc d'Algendaret Nou (amb vaca vermella) i pel lloc de Biniai Nou (amb vaca xarolesa i mascle negre-avileny), dues finques que tenen signat acord de custòdia del territori. En acabar al Cami d'en Kane, ens recollirà un autobús que ens retornarà al punt d'origen (3 €).

La dificultat és baixa. S'estima acabar a les 13:30 h. Es recomana dur capell.

El programa A peu per Menorca és una iniciativa conjunta entre el Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i el GOB per apropar la realitat territorial i cultural de Menorca.