Back to top

Diumenge 6 de novembre excursió comentada a la Cova des Coloms

Nova excursió del cicle Som Talaiòtics? Aquesta vegada es caminarà per l’entorn del barranc de Binigaus per visitar la Cova des Coloms, on s’hi localitzen restes prehistòriques. L’excursió ocuparà tot el matí, començant a les 9:30 h.

La Cova des Coloms ha despertat l'interès no tan sols de la gent illenca, sinó també d'experts historiadors i arqueòlegs. L'Arxiduc Lluís Salvador ja parla del seu possible ús durant la prehistòria. També va ser citada per l'arqueòleg Emile Cartailhac en la seva obra Monuments primitifs des îles Baléares (1892). Entre 1914 i 1915, el professor Antoni Vives Escudero hi va fer excavacions, en les quals recollí alguns materials arqueològics que permeten deduir que la cova es va emprar en el període talaiòtic com a lloc d'enterrament. La troballa més espectacular van ser dues banyes de brau, fetes en bronze, que es poden vincular amb la creença en una divinitat relacionada amb aquest animal, especialment si les posem en relació amb altres troballes com el brauet de bronze de Torralba d'en Salort.

En total es caminaran uns 6 km. La concentració serà el diumenge 6 de novembre a les 9:30 i es preveu acabar cap a les 13:30 h. La dificultat de l’excursió és mitjana. Es caminarà per carreranys. Hi haurà un servei de bus de retorn (4 €). Podreu veure la informació detallada d'horaris, lloc de trobada i condicions quan faceu la inscripció. Podeu APUNTAR-VOS A AQUEST FORMULARI.

Per més informació podeu telefonar al 971 350 762 en horari d’oficina, o enviar un missatge en qualsevol moment a info@gobmenorca.com.

Les excursions del programa Som Talaiòtics s'organitzen de manera conjunta entre el Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i el GOB.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.