Back to top

Diumenge 23, voluntariat agrari per adaptar un boscarró

Aquest proper diumenge 23 de febrer es realitzarà una jornada de voluntariat a una finca agrària que té acord de custòdia del territori signat amb el GOB.

El grup de voluntaris/es ajudarà en l’adequació d’un boscarró. La finalitat d’aquesta jornada és habilitar una zona boscosa que serveixi com a refugi d’ombra pel bestiar de la finca en períodes de calor. Aquesta actuació consisteix en esporgar les branques baixes de l’àrea per tal que els animals hi puguin accedir i ho utilitzin com a refugi.

Els petits boscos aïllats entre camps de cultiu fan una gran funció perquè connecten la natura amb les zones conreades. Són refugi de fauna, ajuden a controlar les plagues i constitueixen uns elements bàsics en el paisatge de mosaic de Menorca. Si tenen una funció activa en la gestió agrària, com ara la de refugis d'ombra pel bestiar, la seva conservació es troba més garantida.

El punt de trobada serà a les 8.30h a l'aparcament de la Sínia des Cuc, per a compartir cotxes i anar cap a la finca. El segon punt de trobada serà a les les 8:45h vora la rotonda del Llargandaix, a l'entrada del polígon industrial d'Alaior. A mig matí, s'oferirà a les persones participants un berenar de productes locals. Està previst que l'activitat finalitzi a les 13.30h.

Si voleu participar en aquesta activitat, us heu d'apuntar telefonant al GOB (971350762) o enviant un correu electrònic a custodia@gobmenorca.com especificant quanta gent sereu. Moltes gràcies.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.