Back to top

Diumenge 2 de juny, jornada de portes obertes a les Pedreres de s'Hostal i l'Hospital d'Animals

Milà resident al Centre de Recuperació de Fauna
Parella d'òlibes residents al Centre de Recuperació de Fauna

Lithica i el GOB us conviden a la jornada de portes obertes que hem organitzat pel pròxim diumenge dia 2 de juny, de 10 a 14 h, per a celebrar el dia mundial del medi ambient. Teniu l'oportunitat de veure com avança la millora del magnífic espai esculpit de les Pedreres de s'Hostal, amb els seus diferents racons, jardins de planta autòctona i laberints, i també de visitar l'hospital d'animals que es troba al seu interior. Totes dues entitats treballam pel medi ambient des d'aquestes pedreres que us convidam a visitar.

El Centre de Recuperació de Fauna que gestiona el GOB atén un milenar d'animals cada any. Amb la visita a aquest hospital podreu veure de prop les espècies d'animals que hi ingressen i conèixer la feina que es fa per a tornar-los a alliberar. La majoria dels ingressos es deuen a impactes ocasionats per l'activitat humana: nius en espais urbans, atropellaments, col·lisions amb cablejats i finestres, atacs de mascotes, accidents amb maquinària agrícola, espècies invasores, etc. Intentam disminuir la nostra afectació sobre la fauna, i també estudiar-hi solucions.

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre funciona gràcies al conveni amb el COFIB, i ajudes del Consell Insular a través de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, i els ajuntaments de Ciutadella, Maó, Es Mercadal, Ferreries, Sant Lluís i Es Castell. Així i tot és fonamental també l'ajuda de particulars que apadrinen algun dels nostres animals i la gran dedicació de persones voluntàries que col·laboren en la multitud de tasques d'aquest hospital.

Aquesta jornada de portes obertes compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ciutadella.
L'hospital d'animals està situat a les Pedreres de s'Hospital que gestiona Lithica, al Camí Vell km 1. Us esperam diumenge!