Back to top

Diumenge 18, excursió a peu a Biniguarda

Dues finques que estan recuperant la seva activitat agrària i que alberguen monuments prehistòrics i un enorme patrimoni antic de recollida d'aigua de pluja. Aquest és el punt de destí de l'excursió que el GOB programa per aquest pròxim diumenge.

Biniguarda Nou i Vell, del terme d'Alaior, eren llocs que ja fa temps que havien entrat en desús. Una finca va abandonar l'activitat agrària i l'altra la mantenia només amb ramats extensius. Des de fa uns mesos, dos germans han agafat la gestió i van alçant poc a poc novament el seu funcionament. Han signat un acord de custòdia del territori amb el GOB.

Producció de carn, horta i aprofitament forestal són les tres activitats econòmiques principals ara mateix. Però aquest indret alberga també importants monuments megalítics així com nombroses instal·lacions antigues de recollida d'aigua que fa temps que no s'empren.

La gent interessada en assistir a l'excursió s'ha de concentrar a les 9:30 h vora l'ermita de Sant Pere Nou. Es sortirà a les 10 h. La dificultat és baixa i s'estima acabar a les 13:30 h. Hi ha servei de bus de retorn (3 €). Es sortejarà un lot de carn entre les persones assistents.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.