Back to top

Diumenge 17, ens ajudes a emblancar el molí?

El Molí del Rei, actual seu del GOB a Menorca, ja apareix als plànols de Maó de principis del segle XVIII, quan encara tot eren tanques i el Camí des Castell era el Camí de Cavalls. Aquest pròxim diumenge es fa una jornada de voluntariat per a emblancar les velles parets. Necessitam mans. Ens véns a ajudar?

A l'època britànica es necessitava molt de menjar per abastir els nombrosos vaixells que recalaven al port de Maó. Els antics molins que funcionaven amb la força de l'aigua ja no eren suficients per moldre tot el que la població requeria, de manera que es van fomentar els molins que es movien amb el vent.

Van tenir devers cent anys de glòria, però l'arribada del motor de vapor (alimentat amb carbó o amb fusta) aconseguia molt millors rendiments i no depenia de les oscil·lacions del vent. Els antics molins es van prescindibles. Quan la ciutat va créixer cap a les tanques del Carme, se'n van eliminar alguns. Però el nostre es va salvar al quedar enmig de dos carrers, a la zona dels patis interiors.

Després de ser usat per a moltes destinacions diferents i estant ja catalogat com a edifici del patrimoni historicoartístic, el GOB el va adquirir a un preu simbòlic i, en una operació que va durar uns deu anys, es va buidar de runa i es va rehabilitar.

Avui és un centre on es fa molta activitat relacionada amb les qüestions ambientals. És un punt d'informació important, s'hi fan conferències, cursos i exposicions. I molta gent el visita per anar dalt la torre, avui convertida en mirador, des d'on es té una vista privilegiada del terrats de Maó.

Les parts que s'havien esfondrat quedant sotmeses a les pluges durant anys, sumat als 300 anys de les parets, fan que l'edifici requereixi d'un manteniment. Enguany toca emblancar algunes parts i amb tal motiu s'organitza una jornada per aquest pròxim diumenge, dia 17, de 9 a 13 hores.

Les parets ja estaran rascades i amb els adobs de trencs i demés aclarits. Però faltarà emblancar. Ho farem amb calç i necessitam gent.

El GOB posa la calç i els pinzells, així com un berenar a mig matí. Vosaltres heu de posar les ganes i, si podeu, dur també alguna escala, llençol o plàstic per posar en terra. La calç no taca com la pintura, però és recomanable dur roba que es pugui embrutar.

Pots passar la veu als teus familiars i amics?

Apunta't enviant un correu a info@gobmenorca.com.

Moltes gràcies

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.