Back to top

Distribució a domicili dels productes de Custòdia Agrària

En la situació que estem vivint, amb les persones confinades a casa i reduint les sortides al mínim, la distribució de productes a domicili és un gran recurs.

És per això que les finques agràries adherides al programa de Custòdia Agrària del GOB Menorca s’han organitzat per oferir un servei de repartiment. D’aquesta manera podreu consumir aliments frescos i saludables, produïts a Menorca d’una manera respectuosa amb la natura.

Els productors adherits al programa de Custòdia Agrària signen un acord de pràctiques agràries, a través del qual es comprometen a fer una gestió sostenible de les seves finques. Aquestes mesures abasten tant el tipus de cultius que es produeixen, les races que es treballen i el maneig que se’n fa, com la gestió de la finca i els seus elements naturals.

Així, es fa una aposta clara per varietats vegetals adaptades al clima de l’illa, les quals tenen una necessitat reduïda de reg, i per les races autòctones, adaptades a les condicions climàtiques de l’illa. També es fomenta una gestió dels cultius amb el mínim d’intervenció: s’eviten els pesticides i herbicides, es prioritzen els adobs orgànics i es manté sempre que és possible una coberta vegetal del sòl per a reduir l’erosió. En quant als elements naturals presents en aquestes finques, els pagesos es comprometen a mantenir la vegetació silvestre present a  zones estratègiques per a servir de corredors biològics, així com els boscarrons, arbres singulars i zones humides temporals, que tan importants són per a la fauna silvestre.

Consumint aquests productes estàs fent una aposta per la preservació del paisatge de Menorca i la seva biodiversitat, alhora que nodreixes el teu cos amb aliments saludables i recolzes l’economia local i la pagesia compromesa.

En el document adjunt podràs veure l’oferta de productes, les zones de repartiment i els telèfons de contacte. Vivim moments on les iniciatives col·lectives són imprescindibles. Aprofitem-ho per impulsar noves dinàmiques.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.