Back to top

Dissabte, acte d'entrega del Premi Pere Prats a Begoña Oquiñena

Begoña Oquiñena a la marxa pel clima

Aquest dissabte, 22,  s'entregarà el Premi Pere Prats de Medi Ambient a Begoña Oquiñena, en un acte d'homenatge obert al públic, a la seu del GOB a Maó a les 19 h.

Begoña Oquiñena, llicenciada en biologia, professora de Ciències Naturals, divulgadora del Medi Ambient i ciutadana activa i compromesa, és present en tots aquells fronts reivindicatius que afecten la conservació del nostre entorn natural i humà, la defensa de l’entorn més proper, l’illa de Menorca, la mar Mediterrània i, per extensió, tot el planeta Terra.

Va néixer a Bilbao. L’any 1980 arribà a Menorca per ser professora del departament de Ciències Naturals a l’Institut Joan Ramis i Ramis, on desenvolupà la major part de la seva carrera pedagògica. La seva tasca educativa incloïa una formació teòrica consistent, amb  classes pràctiques, al laboratori, al camp o a la mar, i una reflexió seriosa per tal de facilitar la presa de consciència mediambiental des del coneixement. Aquesta ha estat una herència molt sòlida que ha deixat en nombrosos alumnes. Molts d’ells són avui ciutadans crítics i actius en les múltiples tasques que es desenvolupen a Menorca, lluitant per una societat més respectuosa amb el medi ambient.

Ha realitzat i col·laborat en múltiples estudis i documents tècnics referits a l'educació i el medi ambient, sobretot marí.

Una vegada jubilada, no ha deixat de banda el seu reciclatge intel·lectual. Segueix amb la mateixa curiositat de sempre per entendre el món, per seguir estudiant, analitzant i debatent els temes que afecten el medi ambient, a més a més de realitzar una intensa activitat solidària i reivindicativa per aconseguir una societat més amable per a tots. Forma part de la junta de la AAVV des Castell, es sòcia activa de SOM Energia, lluita per reconduir la construcció de rotondes a la carretera general... Aquest estiu s’embarcà uns dies en el vaixell del Panda, el solar WWF, per a recolzar la seva campanya a favor de les energies renovables. Ha estat, juntament amb Marta Tort, l’organitzadora i responsable a Menorca de la Marxa Ciutadana Global pel Clima del passat 21 de setembre. Ha participat en activitats en contra de les prospeccions petrolieres en el mar mediterrani, etc.

És un exemple de coherència per a la societat d'avui, on la participació ciutadana serà clau per a reconduir les problemàtiques d'injustícia social, econòmica i ambiental. No podem esperar que les administracions o els partits actuïn amb decisió sense una societat formada i compromesa que els obligui.

Esperam que dissabte molta gent aprofiti aquesta oportunitat per retre-li el merescut homenatge i expressar-li l'agraïment per la seva feina, que esperam que duri molts d'anys més. Serà a les 19 h al Molí del Rei de Maó (Camí des Castell, 53). S'oferirà als assistents un tastet amb productes de finques amb acord de custòdia.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.