Back to top

Dissabte 6, horta sense plagues i biologia de la terra fèrtil

La biologia sota el sòl és molt important
Horta ecològica

Aquest dissabte, 6 de febrer, tindrà lloc la segona jornada del Seminari d’Agricultura i Medi Ambient, amb dues ponències orientades a la gestió ecològica de l’horta per al control de plagues i a entendre la vida microbiana sota el sòl per a poder-ne treure profit a l’hora de produir. Les incripcions estan obertes.

La setmana passada va ser la primera edició virtual d’aquest Seminari que, de fet,  complia ja catorze edicions, fins ara sempre presencials. Aquest nou format va ser tot un èxit, amb 40 persones connectades que van seguir les dues ponències i van poder fer moltes preguntes al final de cadascuna.

Aquest pròxim dissabte matí hi haurà dues noves ponències. Primer, Enric Navarro ens aproparà la seva experiència al Parc Agroecològic de l’Empordà, una finca de 5 Ha d’horta i fruiters gestionada de manerca ecològica i que compta amb un acord de Custòdia Agrària amb la IAEDEN. Ens explicarà quines han estat per a ells les claus de l’èxit a l’hora d’evitar plagues, resistir la tramuntana i el paper de la diversitat de cultius, tant a nivell de resistència dels cultius com a nivell comercial.

Després Jaume Vadell, de la Universitat de les Illes Balears, ens farà una petita classe magistral sobre el sòl i la microfauna que l’habita. L’objectiu és entendre les dinàmiques que s’hi generen per poder-les aprofitar a l’hora de cultivar, veure de quina manera podem ajudar-hi i treure la millor productivitat. En el tríptic adjunt a la noticia podeu veure tota la informació.

Des del GOB es va valorar la possibilitat de cancel·lar aquesta edició del seminari degut a les limitacions causades per la pandèmia, però finalment es va considerar que un espai de reflexió al voltant del món agrari tan important com aquest no es podia perdre. L'experiència de la primera sessió, amb molta gent interessada i un alt nivell de participació en els debats posteriors, anima a veure també els resultats d'aquesta segona jornada.

La gent interessada que encara no s’hagi apuntat a la segona jornada poden fer-ho a través del següent FORMULARI. També ho poden fer per telèfon al 971 35 07 62, escrivint al mail administracio@gobmenorca.com o bé visitant-nos a la nostra oficina del Camí des Castell 53, a Maó, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. La sessió virtual es farà per Zoom. Si qualque persona no sap com habilitar la funció, pot consultar-ho a l'oficina del GOB.

La iniciativa compta amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca i la fundació Mava.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.