Back to top

Dissabte 6 d'Octubre, voluntariat per eliminar planta invasora a Fornells

Cartell de la jornada de voluntariat d'aquest dissabte

Aquest dissabte 6 d'octubre, a les 10.00 hores, el GOB organitza una jornada d'eliminació de planta invasora a la zona costanera de Fornells.

Ja fa anys que l'enjardinament amb planta exòtica ha propiciat que alguna de les espècies utilitzades hagin colonitzat de forma invasiva llocs costaners. Precisament aquí, a la costa, és on han quedat relegats molts dels endemismes vegetals (espècies de reduïda distribució i de vegades úniques al món) que la nostra illa alberga. L'escassa freqüentació que tenien aquestes zones abans del boom turístic va fer que la costa actués com a refugi de determinades espècies altament adaptades a unes condicions de vent, salitre i escassetat d'aigua dolça disponible.

Avui en dia són zones molt apreciades, tant a nivell turístic, però també a nivell de conservació. Comunitats com la dels socarrells o les coques marines, que s'estableixen a pocs metres de la línia de costa, en son un exemple.

Així, aquest dissabte, el GOB ha organitzat aquesta jornada per tal d'eliminar plantes invasores com el Carpobrotus o patata frita, que està colonitzant la zona costanera i posant en perill les comunitats de plantes autòctones.

Per a participar-hi només cal enviar un correu a administracio@gobmenorca.com o telefonant al GOB (971 35 07 62) i especificant el nombre de persones que sereu.  És necessari per a preveure necessitats de materials i berenar de productes de la Xarxa de Finques Agronaturals de Menorca a les persones participants. Si en teniu, també podeu portar els vostres propis guants de jardineria. La jornada està prevista que s'acabi devers les 13.00 hores.

Com a alternativa a l'ús de planta invasora, el GOB promociona l'ús de planta autòctona en els jardins de Menorca. Aquesta no sols evita problemes de colonització agressiva de plantes invasives cap als indrets naturals, sinó que també es tradueix amb un baix cost de manteniment, moltes vegades també associat a una reducció important de l'aigua de reg, tant escassa en sa nostra illa.

Aquesta activitat compta amb el suport del Ministeri de Transició Ecològica, a través de la Fundación Biodiversidad.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.