Back to top

Dissabte 20:30, l'Hora del Planeta

Utilitza el teu poder per fer realitat el canvi. Participa d'una de les campanyes de mobilització i participació més importants a nivell mundial. Dissabte, 29 de març, de 20:30 a 21:30 apaga els llums i il·lumina el planeta.

WWF coordina des de fa 8 anys l'Hora del Planeta, adreçada a persones, entitats, empreses, administracions..., per evidenciar els perills que l'actual model energètic està portant a escala mundial. L'any passat més de 7000 ciutats de 150 països es van sumar a la campanya, apagant la il·luminació d'edificis emblemàtics.

L'hora que es demana apagar els llums serveix de moment de reflexió per a adoptar mesures la resta de l'any i anar evolucionant cap un model de vida més sostenible i respectuós. En 2013 es va incidir en proposar mesures d'estalvi energètic. Enguany es demana, tant individualment com col·lectivament, una aposta clara per ser més eficients i autosuficients en l'ús de l'energia i que es promoguin les energies netes per a aconseguir d'aquesta manera reduir el nivell d'emissions de CO2 del planeta.

Contrasta aquesta petició a escala planetària amb la posició del govern espanyol de submissió a les indústries del petroli i a defensar l'actual model energètic basat en contaminar, esgotar els recursos naturals i ofegar ciutadans i empreses amb puges de preus continuades. Davant les alternatives netes i sostenibles que existeixen actualment, el govern espanyol veu lògic que s'inverteixi un munt de doblers en les prospeccions petrolíferes del Mediterrani, posant en perill l'economia de les Balears per no res.

Contrasta també que quan a nivell mundial es demana una aposta per les energies netes i l'autosuficiència, a Espanya s'estiguin penalitzant tant les energies renovables com l'autoconsum. Les portes giratòries, la manca de voluntat de les companyies elèctriques i del govern de treballar per l'economia, la gent i les empreses, clamen al cel.

Dissabte tenim una oportunitat per demanar un canvi decidit de model, apagant els llums de 20:30 a 21:30.

Comentaris

Dubtes

Estic molt d'acord amb la última part de l'escrit sobre la penosa penalització de l'Estat per l'autosuficiència energètica. Però tenc molt de dubtes de si serveix de res o no una campanya com aquesta. A mode de reflexió, sinó va acompanyada d'una important difussió del problema energètic a nivell mundial, aquesta iniciativa no és massa cosa perquè no suposa casi res d'impacte de cap tipus. Només pels mitjans treure els edificis públics a les fosques fent veure que estan molt consicenciats, quan a l'hora de la veritat els polítics no fan més que abocar-nos cap a un creixement de demanda energètica completament insostenible pels recursos. I els ecologistes hauriem de ser prou valents per assumir que la societat actual és completament inviable amb energies netes. I ara que l'esgotament del petroli es fa palès, no només amb els preus, sinó per la seva recerca en llocs poc habituals i probables fins ara (el Mediterrani per exemple); hauríem de començar a replantejar una transcisió de societat -de capitalista neoliberal cap a una altra cosa que requerís de molta menys energia barata, ja que aquesta està casi bé esgotada si tenim en compte l'oferta i la demanda.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.