Back to top

Dissabte 15, excursió de Custòdia Agrària a Capell de Ferro

Sant Antoni gairebé ja és aquí i quina millor manera de celebrar-ho hi ha que anant a passejar pel camp i conèixer com s’elaboren els embotits artesanals i ecològics d’una finca de Custòdia Agrària?

Dissabte 15 de gener anirem d’excursió fins es Capell de Ferro i allà ens faran una visita guiada a l’explotació, on podrem veure els animals que hi ha, ens explicaran les feines que s'hi fan i  com elaboren els productes. Tancarem l’activitat amb un tastet de productes, sempre respectant les mesures covid del moment.

L’activitat serà en horari de matí i preveiem acabar a les 13:30 h. La finca està situada a l'entorn de Favàritx. L’itinerari és d'uns 5 km i dificultat mitja-baixa. Tornarem en bus fins el punt de trobada. L’activitat té un cost de 10€, que inclou guiatge, tastet i bus de retorn. Les places són limitades, es requereix inscripció prèvia clicant aquí.

Es Capell de Ferro era una finca amb l'activitat agrària abandonada, que fa uns anys es va recuperar amb una aposta diversificada. Produeix horta i verdures, carn de vedella, embotits, ous i melmelades, tot amb certificat ecològic. Na Maria, la pagesa que dirigeix i gestiona tota aquesta activitat, reparteix a domicili cada setmana i va a fires i mercats.

Es recomana bon calçat (algun tram de camí a vegades està enfangat). Si amenaça ploure, porteu paraigües.

L’excursió està organitzada conjuntament amb Justícia Alimentària que presentarà la iniciativa «Dona-li la volta, tria la carn ben feta», una campanya que pretén conscienciar sobre els impactes de la producció industrial de carn i fomentar un consum racional de carn provinent d’una gestió responsable i de proximitat. La campanya rep el suport de  la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

Aquesta activitat forma part del projecte "Excursions per conèixer un model agrari sostenible a Menorca en el marc global", que compta amb el finançament principal del Fons Menorquí de Cooperació a través dels ajuts per a projectes d’Educació per a la Ciutadania Global i Desenvolupament Local.

Comentaris

de Ciutadella

Hola, jo aniré des de Ciutadella. El meu teléfon es 609690347. Ancara no sé si aniré sola.

Ya estamos apuntados,inscritos ya.

Me gustaría preguntar si puedo llevar al perro, un pomerania no muy grande atado. Si luego hay problemas con el autobús. Sólo iría uno y trairia el coche. Espero su respuesta gracias

Sin perros

Hola José Luis. En muchas de las excursiones no hay problema con llevar el perro, siempre que vayan controlados y que la gente se organize su retorno. Pero en esta ocasión no será posible, por dos motivos. Porque vamos a pasar por zonas con ganado suelto (y a veces reaccionan mal con los perros, aunque vayan atados) y porque pasaremos por zonas del Parque Natural, donde el paso de perros está prohibido. Lo sentimos.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.