Back to top

Dissabte 13 de març, primera sortida juvenil del GOB

Des del servei d’Educació Ambiental del GOB Menorca tenim ganes de sortir d’excursió, ara que la natura comença a esclatar. És per açò que encetam un conjunt de rutes arreu de l’illa per promoure el contacte i el coneixement dels valors ambientals de Menorca entre els joves de l’illa de 12 a 16 anys.

Després de diverses setmanes esperant la millora de la situació sanitària, finalment el dissabte dia 13 de març podrem començar a estirar les cames i nodrir la ment amb la primera excursió, que serà per la costa nord de Menorca. Sortirem a les 9’30 h i arribarem a les 13’30 h.

Caminarem cada espai des d’una òptica ecologista i educativa. L’objectiu és connectar-nos amb la natura de l’illa, divertir-nos coneixent algunes de les seves particularitats i parlar de les oportunitats que tenim per fer d’ella un lloc més sa i sostenible.

També tindrem temps per descansar i compartir un berenar de productes de Custòdia Agrària i fer diferents dinàmiques sobre el tema de la sortida. La temàtica de la primera ruta serà la geologia de Menorca, la geografia i el vent. També travessarem diferents zones de valor ambiental.

El projecte d’enguany «Sortides per la sostenibilitat» consta de sis sortides que representaran els diferents espais que podem trobar a Menorca: costa nord, costa sud, barranc, bosc, zona agrària, espai urbanitzat... En relació amb cada zona, parlarem d’un tema ambiental diferent: la biodiversitat i les activitats humanes, el medi marí i els residus, l’agricultura i l’alimentació, la geologia i l’antropització de l’illa...

Per a aquesta primera ruta, el grau de dificultat és mitjà i es recomana dur calçat apte per a humitats. L’activitat és orientada a joves de 12 a 16 anys. Serà obligatori l'ús de mascareta. Per raons de seguretat sanitària i d’organització, les places són limitades i a l’inici de l’activitat es passarà llista dels assistents.

Ja us podeu inscriure enviant un correu electrònic a administracio@gobmenorca.com amb el nom i llinatges dels participants i la seva data de naixement. Un cop inscrits us informarem sobre el punt exacte de trobada i altres aspectes logístics. El preu de cada sortida és de 5 euros i inclou el monitoratge, el berenar i una guia del medi ambient de Menorca.

Aquesta iniciativa és possible gràcies principalment al patrocini del Fons Menorquí de Cooperació i el seu projecte d’Educació per a la Ciutadania Global i Desenvolupament Local.

Animau-vos a explorar, a compartir i a conèixer!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.