Back to top

Dissabte 12, 2a. jornada Seminari d'Agricultura i Medi Ambient

Bona presència de gent del camp a la primera jornada

Aquest dissabte, dia 12 de febrer, podrem gaudir de la segona jornada del Seminari d’Agricultura i Medi Ambient. Serà a Ferreries, a l’auditori, en horari de matí. Si encara no ho heu fet, sou a temps d’inscriure-vos-hi.

Comptarem amb la presència de Juana Verger, fundadora i directora de l’empresa Es Garrover de Mallorca, que ens explicarà la clau del seu èxit, i Miguel Ángel Gómez, de l’associació AlVelAl, que té per objectiu ni més ni menys que «revertir l’abandonament rural d’un milió d’hectàrees a la zona del sud-est espanyol.

Es Garrover de Mallorca és una empresa singular que produeix i comercialitza productes derivats de la garrova. L’empresa familiar ja es dedicava, des de fa molts anys, a produir garroves per a consum animal, però fa un temps van orientar-lo cap a la transformació de la matèria primera en productes ecològics llestos per al consum humà. Creuen que la clau està en saber comunicar el seu valor afegit. Una xerrada de ben segur inspiradora per aquells que volen viure del camp i fer-ho de manera sostenible.

Alvelal treballa principalment a Granada i Almeria. Es tracta d’una associació que uneix agricultors i ramaders, empresaris de diversos sectors, investigadors i ciutadans locals, tots amb un mateix objectiu: millorar les condicions socioeconòmiques, mediambientals i culturals del territori que habiten. És una zona amb grans actius agraris, socials històrics i culturals, però alhora amenaçada per la desertificació i el despoblament. Miguel Ángel ens explicarà el seu model d’acció i com estan aconseguint restaurar sòls degradats i comercialitzar amb èxit productes diferenciats.

La jornada acabarà amb un dinar a un restaurant, inclòs en el preu d’inscripció, on poder compartir experiències i intercanviar opinions. Podeu veure el programa complert al fitxer adjunt.

Per inscriure-vos al Seminari d’Agricultura i Medi Ambient, clicau sobre aquest formulari o visitau-nos a la nostra oficina del Camí des Castell 53, a Maó, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Si teniu dubtes podeu escriure al mail custodia@gobmenorca.com o trucar al 971350762.

Així mateix, aprofitam per recordar que aquest divendres hi haurà un taller pràctic de biopreparats impartit per Axel Torrejón (més informació aquí).

Aquesta activitat compta amb el suport econòmic del Consell Insular de Menorca i de la Fundació MAVA.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.